resim
Albert Riera Ortega
Görev:Teknik Direktör
Takım:NK Celje
Yaş:42
Uyruk:İspanya
  • 2437
    yıllardır eli ayağı düzgün bir sol bek görmediğimiz için kesinlikle ortalama altı hatta direk vasat bir oyuncuyu yere göğe sığdıramıyoruz. kusura bakmayın çok ciddiyim ama vasat bir "sol bek". bana şimdi sakın "adam sol bek bile değil. oyna dedin oynuyor, tam bir profesyonel, daha ne yapsın" lafları ile gelmeyin.çünkü dediğiniz her şeye katılıyorum. zaten o yüzden beğenmiyorum.

    1.5 yıldır sol bek oynuyor ama defansif olarak hiç bir şey öğrenemedi. ilk sol bek oynadığı gün ne ise hala o. öğrenemez tabi ki. 31 yaşına kadar hucum oynamış hiç bir futbolcu defans özelliği kazanamaz. doğal olarak kendisi de kazanamadı. her maç istinasız adam kaçırıyor. pozisyonunu alamıyor. en taze örneği 22 aralık 2013 galatasaray trabzonspor maçında yediğimiz gol. bu tamamen pozisyon bilgisizliği. orada yapmış olduğu hamle o kadar acemice ki, şu ligdeki hiç bir sol bek o şekilde colmana geçilmez. geçilecekse bile önce ayakta durur, çalım yer öyle geçilir. direk havaya saçma bir hamle yapmaz. çünkü o hamleyi yapmaması gerektiğini bilir. ki öyle bir sürü pozisyon var, gol olmayınca o an kaynıyor gidiyor. bakın tekrar söylüyorum. bu yanlış onun suçu değil. suç; onu orada oynatmak zorunda bırakanın. bunların başında bence hakan balta ve galatasaray yönetimi gelmektedir.

    tekrar riera'ya döncek olursak, pozisyon bilgisi dışında hamle yeteneği direk sıfır. allah kerim sol ayağını uzatıyor. tutarsa ne ala. zaten çok büyük oranda tutmuyor direk faul. böyle bire bir durumlarda, karşısında kalayım, yenilmeyeyim yok. direk en kolayı hamle yapıyım düşüncesi var kafasında ve daha niceleri.

    eğer galatasaray yönetimi kendisini sezon arasında satabilirse mükemmel ötesi bir hamle, uygun bir fiyata serbest bırakırsa iyi bir hamle yapmış olur. sözleşmesindeki otomatik olarak uzar maddesi gereği zaten oynamayacaktı sezonun 2. yarısı. en azından gönderilir ve yerine normal bir sol bek alınır.

    not: hala sıkılmadan okumuş ve ofsayt vermeyi bekleyen yazar arkadaşlarıma söylüyorum. şu takımın en iyi sol beki rieradır. çünkü zaten ayakta durabilecek başka oyuncu yoktur. ama kendisi yerine kim gelirse gelsin, ister kolarov gelsin ister alex telles gelsin isterse ansızın çıkan adını sanı duyulmamış bir sol bek gelsin fark etmez, kendisinden çok daha iyi olacaktır. çünkü en azından sol bek olacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın