• 9011
    malum transfer dönemi geliyor mevcut kadronun yetersizliğinden dem vuruyoruz ve takviyeler istiyoruz bununla ilgili birşeyler karalamasak olmaz o zaman başlayalım.*

    ben öncelikle 3-5-2 değil taktiğin 4-2-3-1 olması taraftarıyım her ne kadar 3-5-2 yi daha fazla sevsem bile takımın oyanayacağı oynu tutmak, topa sahip oynamak için ve de eldeki oyuncu kadrosu bakımından 4-2-3-1 daha mantıklı geliyor bana. şimdi eldeki oyunculara bakalım;

    -kaleciler: muslera, eray, aykut, ufuk
    -sağ bekler: sabri, eboue
    -sol bekler: hakan, riera
    -stoperler: dany, gökhan, semih, chedjou
    -defansif orta sahalar: melo, ceyhun
    -merkez orta sahalar: selçuk, yekta, engin
    -ofansif orta sahalar: sneıjder, emre
    -kanatlar: hamit, bruma, aydın, amrabat
    -forvetler: drogba, umut, burak

    şimdi işe kalecilerden başlamak lazım öncelikle eray'ın 11 oynayabileceği ve tecrübe kazanabileceği bir takıma kiralanmasında fayda var sene sonu eldeki verilere bakılır ve eğer potansiyeli olduğu bu çocuktan birşey olacağına inanılıyorsa seneye kadroda olur yok değilse satılır. bu duruma alternatif olarak ise aykut veya ufuktan birini devre arasında satmak lazım boşuna yer kaplıyorlar.

    sağ bek mevzusuna gelirsek eboue'nin performasından ve saha içi hareketlerinden şahsen memnun değilim sağlam bir alternatif var ise yerine transfer edilebilecek ise satın derim ama en iyisi bu sezon devam edip sezon sonu göndermek lazım. sabri ise her zaman standart işte bu sezon ebou'yle beraber götürürler bu mevkiyi devre arası çok da macera aramaya gerek yok.

    sol bek konusu biraz karışık tabi ben yukarıda takımdakileri sayarken hakan'ı sol bek saysamda aslında stoper oynasa daha verimli olacak gibi. riera ise o kadar yedek kalması, istenmemesi, aldığı para tartışılması o kadar tantanaya rağmen aslan gibi oynuyor iyi veya kötü ama oynuyor en azından yeterli adam ve bence sol bekde iyi. ara tansfer döneminde bu mevkiye de muhakkak birini almak lazım tabi transfer buraya şart büyük ihtimal yabancı alınacak ama biri kesinlikle alınmalı.

    stoperde ise bence kimseyi almaya gerek yok dany'nin satılması taraftarıyım yerine hakan'ın sol bekden stopere kaydırılmasıyla gökhan, semih, chedjou ve hakan ile bu sezonu götürürüz ve ilk 11in net stoperleri gökhan ve semih olmalı. gökhan'ın son zamanlarındaki formu ve genelde çok kötü maçlar çıkarmaması nedeniye ve daha garanti stoper olması nediyle bence semih ile beraber ilk 11 olmalı. hakan ve chedjou rotasyonda hatta ceyhun'u bile kullanabilirsiniz -ki mancini sık sık kullanıyor-

    4-2-3-1 in 2si her zaman sakatlık vs. olmadığı sürece melo ve selçuk'tur. değişmez ve transfer gerekmez. rotasonda da yekta, engin, ceyhun, emre'yi kullanabilirsiniz.

    merkez de ise sneijder'in yeri bellidir zaten alternatif emre olabilir yine. türkiye kupası ve bu sezon süre aldığı maçlarda genelde sırıtmadı.

    kanatlara gelecek olursak yine en sorunlu mevki burası sanırım mevcut kadroda elimizde kanat oynayan oyuncuları yukarıda saydık zaten bunlardan 11de ben bruma ve hamit'i görmek isterim. tabi hamit'in daha iyileşmesi ve geri dönmesi lazım ama umarım devre arasında bunu başarır hem 11de as hemde kadroya derinlik katıyor. ayrıca kanat mevkisine bir transfer şart türk olması tercih ama bu piyasada kimi bulup getirirsiniz onu bilemiyorum. sene başında alınan ermah şu şablonda kendine bu kadroda -yollanmasaydı- rahatça yer bulabilirdi ama gitti maalesef. aydın ve amrabat ise yetersiz sadece bulunmak için varlar devre arasında ikisini satıp bit türk veya çok kaliteli bir yabancı alabiliyorsanız ne ala ama alamıyorsanız rotasyonda kullanılabilir. bazen burak ve riera da bu rotasyona dahil edilebilir.

    forvet ise tartışmasız drogba, ikinci yediğim umut durumua göre formsuzluktan falan son tercih burak. fakat şöyle bir durum var drogba her maç istediği kadar hazır hissetsin 90 dakika oynamaz oynayınca çok top kapbı oluyor genelde maçlarda 60. dakika da çıkarıp yerine umut ve ya burak ile desteklenmeli. 90 dakika oynadıkdan sonra içinse maçlara kendisiyle değil umut veya burak ile başlanmalı.

    sonuç kısmına gelirsek galatasaray'ı toparlamak çok zor değil önce bir sistem belirlenip ona göre nokta iki yere transfer yapılmalı sol bek ve sol/sağ açık bundan sonra bir de eldeki vasat ve yabancı olanları yollarsak gayet taş gibi takım oluruz ve sadece drogba'ya şişirme toplar ile hucüm yapmak zorunda kalmayız.

    son olarak tarık çamdal ve cenk tosun'un sene sonu sözleşmeleri bitiyormuş bu da demektir ki ocak ayında sözleşme imzalanabilir hemen imzalanmalı ikisiyle. tarık çamdal genç, sol bek ve potansiyelli, cenk ise türk, potansiyel ve yaşlı bir forvet hattımız var ayrıca bu adamı rakiplere kaptırmamak lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın