• 317
    kendi çapımda kısaca rakibimizi tanıtacağım size:

    chelsea: 2004'te roman abramovic'in iktidara gelmesiyle avrupa'nın en büyük 5-10 takımı arasına girmeleri uzun sürmedi. jose mourinho önderliğinde didier drogba, frank lampard, john terry, petr cech, fernando torres, nicolas anelka, michael ballack, salomon kalou, bosingwa, ramires, ricardo carvalho, juliano belletti, andriy shevchenko, joe cole gibi oyuncularla 2005'te şampiyon oldular * ve ardından ciddi bir chelsea omurgası oluşturdular. şampiyonlar liginde ise sadece 1 gol ile final biletini 2005'te liverpool'a kaptırdılar.

    abramovic iktidarında hem ligde hem şampiyonlar liginde başarılı bir grafik çizdiler. 2005-2013 arası 3 premier league şampiyonluğu, birkaç fa cup falan filan kazandılar ingiltere'de. genel olarak şampiyonluğa kafadan oynayan takımlar arasında olsa da en son ciddi lig yarışını 2011'de vermiş ve manchester united'ın arkasından ikinci olmuştur. o sezondan bu sezona ligde zirveye oynayamıyorlar. şampiyonlar liginde ise 2005, 2007 ve 2009'da yarı final oynadılar. 2008'de finali kaybettiler. 2012'de ise inanılmaz bir şekilde şampiyonlar ligi şampiyonu oldular. 2013'te de uefa kupasını kazandılar. chelsea bir kaç sezondur transfer sezonunda bilinen görüntüsünden uzaklaştı ve kabuk değiştirdi. 50 milyon verip shevchenko'yu, 50 milyon verip torres'i alan zihniyet yerini demba ba, eden hazard, andre schürrle, juan mata, oscar, david luiz gibi oyunculara bıraktı. ayrıca chelsea uzun yıllardır bilinen omurgasından ihtiyar oyuncuları ayırdı. bunların en dikkat çekeni tabi ki didier drogba.

    teknik direktör öğütücüsü olarak bilinen chelsea efsanesi jose mourinho ile başlıyor. ardından ise avram grant, felipe scolari, guus hiddink, carlo ancelotti, villas boas, roberto di matteo, rafael benitez geldi ve geçti. abramovic çareyi yine chelsea'nin fatih terim'i olan mourinho'da buldu. mourinho'nun ilk yıllarına nazaran kadro daha güçsüz. ancak bu adam mourinho. takımı oynatıyor. şu an ligde ikinciler. lig şampiyonluğunun en büyük favorilerinden. barcelona, bayern'e göre daha mütevazi bir takım olması chelse'yi bizim dişimize göre rakip yapıyor. şu anki kadroda dikkat edilmesi gereken ve muhtemelen bize karşı oynayacak oyuncular: petr cech, branislav ivanović, ashley cole, david luiz, gary cahill, john terry, césar azpilicueta, michael essien, ramires, frank lampard, juan mata, oscar dos santos emboaba junior, andré schürrle, kevin de bruyne, eden hazard, fernando torres, demba ba, samuel eto'o.

    stamford bridge: chelsea'nin mabedi stadyum harika bir atmosfere sahip. içini dışını gezmiş, çimlerine basmış birisi olarak söylemeliyim ki bizi zor bir atmosfer bekliyor. 42 bin kapasite nou camp, allianz arena, westfalenstadion, old trafford gibi stadyum atmosferi yaratmayacak sananlar yanılıyor. stadın dışı ayrı bir güzel. özellikle bizim beton yığınıyla karşılaştırınca bu dünyadan değilmiş gibi geliyor ama dışını siktir et. içi önemli. klasik ingiliz stadyumu. kalenin hemen ardından tribün başlıyor. bildiğim kadarıyla saha izin verilen ölçülerin en minimum seviyesi büyüklüğünde. stadyum kutu gibi. seyirci müthiş etki ediyor. rakip soyunma odası it bağlasan durmayacak cinsten. ev sahibi soyunma odasıyla kıyası gecekondu-villa kıyası gibi olacak. özellikle dizayn edilmiş. askılar yüksekte. kısa boylu oyuncular kolay kolay askı asamıyorlar. rehber burada lionel messi örneği verdi. ben emre çolak, wesley sneijder örneği vereyim. bir duş bir tuvalet var. 30 kişi tuvalet kuyruğuna girecek. iki yada bir tane olsa gerek küçük bir masaj masası var. uzun boylu futbolcular masaj sırasında rahat olamıyor. rehber buna da peter crouch örneği verdi. ben didier drogba diyim. küçük bir taktik tahtası ve büyük bir ayna var. süslü futbolcular aynada vakit harcasın diye. rehber burada cristiano ronaldo örneği verdi. ben artık burak yılmaz mı desem fernando muslera mı desem selçuk inan mı desem bilemiyorum. süslü şirinlerim benim. teknik heyete ve futbolculara uyarım bu kadar. hazırlıklı gitsinler deplasmana. seyyar tuvalet mi götürürler, kakabüs mü götürürler bilmem.

    maça gidecek taraftarlar ise metronun yeşil hattı district ile fulham broadway durağına gidecekler. londra'nın batısına doğru. istasyondan dışarı çıktıktan sonra 50-100 metre ileride stadyum. aynı zamanda heathrow havalimanına da yakın. yine heathrow-fulham broadway arasında metro var. bir iki aktarma ile rahatça gidilir.

    aslanlarıma güveniyorum. chelsea'yi gömüp bayern ile eşleşeceğiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın