• 9001
    hatırladığım geçmişte (95ten sonra falan) galatasaray chelsea'yla iki kez karşılaştı. 1-0 ve 5-0 kaybetti. ama o senenin sonunda kupa 2'yi almış olmak renkdaşları yeterince teselli etmiştir herhalde.
    bunun dışında 4 kez manu 4 kez liverpool 2 kez leeds 1 kez arsenal ve yukarıda behsettiğim gibi 2 kez chelsea olmak üzere toplamda 13 kez ingiliz takımlarıyla karşılaştık. 4 galibiyet 4 mağlubiyet 5 beraberlik aldık. şöyle ki;
    takım ----- g ----- m ----- b
    manu ----- 1 ----- 1 ----- 2
    liverpool -- 1 ----- 1 ----- 2
    leeds ----- 1------ - ----- 1
    arsenal ---- 1 ----- - ----- -
    cheslea ---- - ----- 2 ----- -
    bu takımlar arasında bizi asy'de yenebilen sadece chelsea var. bizimse ingiltere deplasmanlarında galibiyetimiz yok. ama bolca beraberliğimiz var.
    bu maçların çoğu grup aşamasında gerçekleşti. eleme maçlarında manu'yu 2 beraberlikle, leeds'i 1 galibiyet ve 1 beraberlikle eledik. arsenal'i ise tek maçta penaltılar sonunda geçtik. yani bizi eleme maçlarında eleyebilen ingiliz takımı yok. grup maçlarında ise yine chelsea hariç puan ve averajlar eşit dağılmış. manu ile karşılıklı 1-0 galibiyetler, liverpool ile karşılıklı 3-2 galibiyetler, bir defa da yine liverpool'la iki beraberlik.
    5-0 biten maçı yol kazası olarak değerlendirirsek ingilizler'e karşı genel bir üstünlüğümüz ya da ezikliğimiz yok. maçlara beraberliler ya da tek farklı galibiyetler hakim. 13 maçın 11i bu şekilde bitmiş.
    netice itibariyle kötü olmayan bir kura çektik diyebiliriz. son olarak, "we have drogba they don't".ehe.
App Store'dan indirin Google Play'den alın