• 9000
    2013-2014 sezonunda şampiyon olması kolay değildir mevcut şartlarda. ki bu şartları geçelim, şu an puan farkı bir olsaydı bile ihtimali rakibinden daha yüksek olmazdı. ama ikinci yarı, şampiyon olacakmış gibi yoluna devam etmelidir. revizyonun başlangıcı için en uygun zaman. revizyon dediysek, eldeki çöplerden kurtulma.

    şimdi bu kadro mühendisliği lafı çok sık kullanılır oldu. biraz da terim'e laf çakmak için eşi, benzeri yok. neymiş türk futbolcular yetersizmiş, gerekli transferler yapılmamış. yahu ben düşünüyorum, düşünüyorum hangi türk futbolcular derdimize çare olur, bulamıyorum. bazı mevkilerde bir adam var işimizi görecek, bazılarında hakikaten yok. serdar taşçı dedik, ömer toprak dedik, bunlar bile gelse sanki o bölgede bir yetersizlik olacak gibi durmakta. sol bek yok, sağ bek yok. sneijder-drogba-burak üçlüsüyle oynayacağın sistem belli, bu sisteme adam bulmak zor.

    takımın oyun içinde değişikliğe gidebilecek şekilde 3-5-2 ye devam etmesi kabul edilebilir. şampiyonluğa oynayan en büyük favori olsaydık bunu demezdim. buna yönelik de bir sol bek transferi yapılmalıdır. elden çıkacak ilk isim ise dany olur. sergen-dany-muhammet haberi doğruysa hiç düşünülmeden teklif kabul edilebilir, üstüne de cüzi bir miktar verilir. hocanın kafasında arka üçlüyü türkleştirerek kontenjanda yer açma fikri olabilir. gayet mantıklı ama bu serdar aziz ile olmaz. bir dönem gerçekten iyi oynadı mı, yoksa her zaman balon muydu bilmiyorum ama şu an transfer yapacak asla ama asla bir oyun ortaya koyamamaktadır. giray'ı kendisine on kere tercih ederim. bunun dışında bilhassa bu gece tarık çamdal haberi konuşulmuştu. bu arkadaş sağ ayaklı olmasına rağmen 2013-2014 sezonu eskişehir galatasaray maçında sol bek oynamıştı yanlış hatırlamıyorsam. istesek de istemesek de şans vermek durumundayız. eboue elde tutularak, ikinci yarı denemek en mantıklı hareket olacaktır. tabi ki sola, orayı uzun süre götürecek bir transfer yapıldığını düşünerek bunu söylüyorum. olmazsa eboue sağda, tarık solda düşünülmelidir. bu da yeterli olur mu, tahmini zor.

    bunun dışında almamız gereken en önemli yerli oyuncu da emrah başsan. bu çocukta yetenek var. galatasaray'a transferi olmaz da abursa, trabzon gibi ara transfer yaparsa o zaman almamız daha da zorlaşır. amrabat ile takası her türlü işimizi görür.

    bunlar, bana göre devre arasında mutlaka yapılması gereken hamlelerdir. asıl hamleler ise sezon sonuna kalacaktır. juventus galibiyeti ile taraftar nezdinde biraz sular duruldu. şampiyonlar ligindeki mücadele, ligin üstünü örtüyor. olası başarısızlık ki anormal olmaz, işleri değiştirebilir. teknik heyet meselesine girmiyorum. çünkü mancini öyle ya da böyle ortaya bir başarı koydu. ama konuşulacak şeyler var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın