• 8999
    ben yanlış takımı seyrediyordum galiba iki yıldır. yahu play-off'lu sene haricinde geçen seneden beri biz ne top oynadık allah aşkına? kaç tane maçımızda oyunu yıktık ezdik geçtik rakibi?

    2000'de fatih terim gittikten sonra hakan şükür takımdan ayrıldı ve jardel geldi. o sene 35 yaşına giren hagi ve en uzun koşu mesafesi 3 metre olan jardel'le takım savunması çökmüş durumdaydı. lucescu mecburen daha kontrollü ve topun arkasına geçen bir takım oluşturdu. çok bilen galatasaray taraftarı o sene ve hala lucescuyu defansif oynatmakla suçlarken, 96-2000 arası presi jardel ve hagi'yle nasıl yapacaklarını bir türlü açıklama zahmetine bile girmemişlerdi.

    aynı şekilde geçen seneden beri takımda sneijder ve drogba var. ikisinin de iyiniyetinden şüphem yok ve ikisi de büyük yıldız ama ikisinin birden olduğu hangi maçta oyunu karşıya yıkabildik, yaptığımız presle rakibi sahasından çıkartmadık. maç içinde belli dönemlerde bunu yapabiliyoruz veya rakip öne geçtikten sonra kapanınca oyuna hükmedebiliyoruz ama geçen sene ve bu sene ligdeki çoğu maçta ezen taraf olmadık.

    terimin ilk senesinde ilerde elmander reis, ortada selçuk-melo deli engin derken takımın pres gücü çok iyiydi. en az rakipler kadar koşunca da kalite farkı bize hem puan farkını hem iyi oyunu hem de şampiyonluğu getirdi. geçen sene rakiplerin çok kötü olması bize şampiyonluğu getirdi bu sene ise fenerin yüksek formu gerçekleri ortaya çıkardı. takımda yıldız çok ama takım oyunu yok, iyi oyun yok, bireysel performanslarla gelen sonuçlar var.

    ben hiçbir zaman yıldız hastası olmadım ben deli gibi basan, oyunu santrayla karşıya yıkan, pozisyon üreten, oynayan galatasarayı isterim hep. bunun için de ya sneijder gidecek ya drogba. umut mutlaka oynayacak elmander etkisi yapacak. defansa da chedjou dany gidecek lescott veya benzeri taş gibi birisi gelecek ve adam gibi bir sol-sağ bek alınacak.

    biz bunları fazlasıyla yapabiliriz. yeter ki enseyi karartmayalım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın