• 246
    14 aralık 2013'te sivas atatürk ve kayseri kadir has stadyumlarında maç oynandı. kayseri ve sivas'ın kış şartları malum. aralıksız karın yanında birde buzlanma ve don olayları yoğun şekilde yaşanıyor.

    bunlara rağmen iki stadın zemini de maç esnasında pırıl pırıldı. top stadın herhangi bir yerine hiç takılmadı. tamam belki maç günü kar yağmadı ama tüm hafta boyunca kar yağdığını, canlı eşşekleri soğuktan donduran bir soğuk olduğunu biliyoruz. maçtan 2 gün evvel müthiş bir titizlikle karlar doğal olarak eritilmiş ve stad futbol oynanmaya hazır hale gelmiş. karı eritmek için değil zeminin diri ve sağlıklı kalması, yağan kardan ve soğuktan etkilenmemesi için 2 ay aralıtsız ısıtma sistemleri çalıştırılmış. tribünlerdeki koltuklara dolmuş 3 karış kalınlığındaki karı gördüğümde buna daha çok inandığımı söyleyebilirim. kaldı ki kadir has stadında erciyesspor'un da oynadığını düşünürsek bu stadda her hafta maç oynanıyor.

    bide bizim stadın zeminine bakıyorsun, ben 11 aralık 2013 galatasaray juventus maçını izlerken bir galatasaray taraftarı olarak utandım, yönetimde olsam juventus yönetiminden herhangi bir kimsenin suratına bakamayacak kadar hicap duyardım.

    işin kötüsü zeminimiz o kadar berbat halde ki şansal büyüka ve tümer metin gibi iki adam programda bize atar gider yapıp '' şu stadınızla ilgilenin kardeşim, biz mecburmuyuz bataklık gibi stadlarda maç izlemeye '' dediğinde tek söyleyebildiğimiz '' ama maç esnasında kar yağdı, ama karın hemen temizlenmesi lazımdı vsvs '' gibi içi boş ve bahane olamayacak argümanlar. maç esnasında yoğun kar yağışını meteoroloji 1 hafta önceden söylüyor ama yapabildiğimiz tek şey oraya 3 tane adam ve tahta kar küreme tahtası koyabilmek. üstelik belli bir sıcaklık seviyesinde, özel ilaçlar ile yaşatılan ve çok titiz bir çalışma ile temizlenmesi gereken bu çimlere belediyenin getirdiği kar küreme aracı sokularak tam bir köylü işiyle zemin temizleniyor. bu kulüp ise genelekçi kimliğinden arınıp kurumsal bir yapıyla dünyanın en iyi 10 kulübü arasına girmeyi kendine hedef biçmiş bir kulüp. gülerler adama gülerler.

    çarşamba günü o zemine takılacak her topta bir çuval laf gelecek zemine. haksızlar mı ? tabi ki hayır. kendi futbolcusunun sağlığını ve itibarını düşünmeyeni kimse düşünmez.
App Store'dan indirin Google Play'den alın