• 8930
    aslında geçen sene şampiyonlar ligi'nde çeyrek final oynamış olan takımdan bugün hiç bir farkı yok. önceki sezon süper final ile başlayan dönemden ta bugüne kadar bu takım gram top oynamıyor ve kademeli olarak sürekli geriliyor. geçen sezon ciddi anlamda karşımızda rakip olmamasından kaynaklı olarak ligi domine etmemiş olmamamıza rağmen aldık şampiyonluğu. bugün oynanan oyun olarak farkımız bulunmuyor ama takım coşkusunu taraftar ise oyunculara karşı kredisini tüketmiş durumda. 3 sezondur düzeltilemeyen şeylerin üzerine yönetimsel ve takım kurgusu üzerindeki hatalar bu sezon ciddi anlamda karşı yakanın da rekabetçi olabilmesiyle birleşince tablo herkesin gözünde kararıyor. oysa tam bakmadım ama yanılmıyorsam geçen sezon bu haftalarda 25 puanımız filan vardı. bugünkü puanımız 23. geçen sene bu takım balıkesir zar zor yenip, trabzon pilot takımına elendi. bugün gaziantep'in b takımı karşısında da farklı bir şey ortaya koyulmadı.

    buradaki temel sıkıntı ise adnan polat döneminden bugüne kadar iç piyasanın da korkunç rakamlara ulaşmasının da etkisiyle hiç bir türk oyuncuya yatırım yapılmasının tercih edilmemesi. yine oturup hesaplamadım şu an ama yerli piyasada totalde harcadığımız para fb'nin harcadığından aşağı kalır değildir son 4 yılda. fakat nitelikte de nicelikde de önümüzde olmaları kabul edilemez bir durum. şu an sol bekine 3 alternatif bulundurabilen bir rakiple sol bekte sabri ile karşı koyulmaya çalışıyoruz. fatih terim'in taktik ve motivasyondan anladığı kadar transferden ve futbolcu seçiminden anlamamasının etkisi de çok büyük. 1. ve 2.dönemi için de geçerliydi bu, bugün de..

    - yiğit gökoğlan: 3 milyon civarı para verildi sanırım. amrabat 1 numara ise bu arkadaş 2 numara fatih terim'in transferlerinde. totalde 10 maç oynamadı sanırım, ilk geldiği hafta 1 gol attı diye hatırlıyorum. sonrası zebil ziyan. elde patladı.

    - sercan yıldırım: bile bile lades. kiralık sezonu sonrasında kariyerinin hangi yöne gideceği belliyken yine çöpe atıldı paralar.

    - dany: net biçimde 2.lig topçusu ama hızı ve hamle zamanlaması görece iyi olduğunda uzunca süre idare edildi. artık ait olduğu yere dönme zamanı. klasik bir fatih terim transferi.

    - nordin amrabat: sanırım galatasaray tarihinin en büyük kazığı. yıllardır iorfa aşağı iorfa yukarı efsanesi dolaşır, sanırım biz de bir 20 sene sonra amrabat ve onun futbol zekası hakkında konuşuyor olacağız. varolma amacı elindeki oyuncuları parlatıp avrupa'ya satmak olan psv'nin ucuza bırakması bile yeterli referans ama..neyse

    - aurelien chedjou: kötü oyuncu değil ama türkiye ligi ve galatasaray'ın oyun stiline çok uzak. başarılı olma şansı yok. kısa mesafede hızlı, ayağı iyi ama ihtiyacımız bu değil. pozisyon almayı bilen, sert ve savunmayı yönetecek adama ihtiyacımız var. 4 milyona alıcısı var diyorlar düşünmeden satılmalı.

    - manu eboue: oynadığı zaman takımı ileriye taşıyan tek adam. ama takım oyunuyla alakası yok. geçen seneki kadar kopuk değil bu sene. yere yatıp kalkmaması çoğu zaman takımın temposunu alıp götürüyor. takımın en coşkulu anında bile fren yaptırabilecek bir kafa yapısı var. yerine birini bulmadan satmamak lazım.

    - albert riera: 3 milyon avroluk kontratı aldıktan sonra ve melo'dan bir araba yemesine rağmen üstüne üstlük her transfer döneminde gönderilmeye çalışmasına rağmen didinip 30 yaşından sonra sol bek olmayı öğrenmesi bile takdire şayan. ama kapasite bu kadar. çok hızlı zaten değildi ama oynamamakla beraber yaş etkisiyle çok ağırlaştı. kontratı bitiyor ve kimsenin o kontrata yanaşması mümkün değil. araplar atlamazsa sezonu burada bitirir, şimdilik sol bek olmadığından bitirsin de.

    - bruma: galatasaray'ın hiç bir zaman 18 yaşındaki oyuncuya 10 milyon avro verme lüksü yoktu, hala yok. gelişime açık ama türkiye şartlarında değil. karar verme, pas ve şut özellikleri çok zayıf. buradaki futbol kültürüyle geliştirmesi imkansız. ne yazık ki seneye portekiz takımlarına kiralanır gibi.

    - sneijder: hiç bir zaman buraya ait değildi. takımın geçen sezon başındaki yaratıcılık sorununa deva olmasını bekledik ama 1 maç var 5 maç sakat. doğru sistem kurulmadığı sürece başarılı olma şansı zaten yoktu. bence başarısız da değil ama devre arası gidecek muhtemelen.

    - engin baytar: eğlence alemini bırakıp futbolu düşündüğü zaman hala kadrodaki en iyi 12.adam. bu yoklukta göndermek hata olur.

    - ceyhun gülselam: vasat. alper potuk alınsaydı hiç ihtiyaç olmayacaktı. aslında şu an ihtiyaçlara da cevap veremiyor ama rotasyon dakikaları mecburen ona kalıyor.

    - emre çolak: kontratı kaptı, 3 yıl yine gezer tozar. yeteneği var, fiziği yok, kafası hiç yok. terim'den o kadar küfür yiyip adam olmadıysa bu saatten sonra bozuk saat misali devam eder.

    - sabri: artık gitmeli.

    - hakan balta: emeklilik yaşını doldurdu aslında ama dilekçeyi vermek için emin olamıyor. sadece işe gidip gelen memur stayla.

    - eray: kabus. maç önlerinde ısınmada da izledim çokça. bir gün kaleye geçmesinden çok korkuyordum, o gün geldi ama o ısınmalardaki kadar kötü geçirmedi bu dönemi. hakikaten korkunç bir kaleci ama şanslıymış.

    - yekta kurtuluş: polat döneminde mecburiyetten alındı. o dönem için fena bir hamle değildi ama 4.5 milyon civarı para verildi yanlışım yoksa. belki ayağını kırmasaydı daha çok iş de yapabilirdi. şu kadroda daha çok dakika alabilir.

    - aydın yılmaz: bazı insanlar çok şanslı doğuyor.

    - burak yılmaz: kendi gol attığı sürece sıkıntısı yok. takımı isterse küme de düşebilir.

    - drogba: penaltısını filan bok atanlar oldu ama takımı ayakta tutan adam. 2 yıllık sözleşme istemiş bence 5 yıllık imzalanmalı.

    - umut bulut: ayıp ediliyor kendisine. geçen sene 12 gol atıp kesik yedi hadi o drogba aşkınaydı. ama bugün burak'ın arkasında kalıyor olması hakaret.

    - semih kaya: zaten çok iyi stoper sayılmaz üstüne bu sene çok formsuz.

    - selçuk inan: kayıp. ne derdi varsa çözülmeli, o dönmeden toparlanmamız imkansız. formu sneijder'den bağımsız olarak serbest düşüşte. her sezona düşük tempoda başlıyordu ama bu sene çok uzun sürdü. şu haliyle ilk 11 çıkmamalı.

    - melo: standart.
App Store'dan indirin Google Play'den alın