Türkiye Kupası 4. Eleme Turu Maçı
19:00 Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena
8 - 7
Penaltılar Sonucu
  • 219
    maçın tamamını çeşitli şartlardan ötürü 37 ekran bir televizyondan hafif parazitli şekilde izledim fakat yine de kendimce oyuncularımızı tek tek değerlendirecek kadar veri topladım. ak göt kara göt asıl böyle maçlarda ortaya çıkar o yüzden iyi ki bu tip dandik görünümlü fakat hiç de dandik olmayan kupa maçları var.

    ufuk: 120 dakika bildiğimiz ufuk'tu, penaltılarda ise panter gibiydi. kendisini can-ı gönülden tebrik ederim. her şeye rağmen galip geldiysek en büyük pay kendisinin.

    dany: maçın ufuk'tan sonra ikinci en iyi ismi. gayet ciddiye almış belli ki, kapasitesi elverdiği müddetçe elinden geleni yaptı ve birçok başarılı müdahalede bulundu. oyundan hiç düşmedi diyebiliriz. kendisi gibi teknik bir oyuncudan daha iyi bir penaltı beklerdim. o kadar vuruştan bir kendisi kaleyi tutturamadı.

    gökhan zan: mutsuzdu ve alışık olduğumuz o candan adam çizgisinden biraz uzaktı. görevini yerine getirmedi demek haksızlık olur ama bu gibi bir maçta kendisinden daha fazla sorumluluk almasını beklerdim. çizgiden çıkardığı topta tecrübesini ve hızını konuşturdu, yoksa golü yememiz işten bile değildi. fizik durumu açısından diri olsa da sanıyorum maç kendisini yeterince konsantre edememiş, ayrıca bir stopere göre gayet güzel bir penaltı vuruşu yaptı ve golünü attı.

    sabri: niye oyuna girdi meçhul. aklımda bir tane bile olumlu hareketi yok, bir sürü hatalı orta ve top kaybıyla dolu bir performans gösterdi. şöyle hızını ve hırsını bile konuşturmadı. hani eskiden hızlı diye avunurduk, görüyorum ki hızından da eser kalmamış. üstündeki kazma etiketini atmak için eline altın bir fırsat geçti ve hatırladığım kadarıyla profesyonel futbol kariyerinde ilk kez beyaz noktanın başına geçti fakat kaleci çalıştırır gibi vasat bir vuruş yaptı. yazık gerçekten.

    hakan balta: ölü gibiydi. gerçekten çok ayıp ediyor. hiçbir olumlu hareketi olmadı. yan pas, geri pas ve gölge markaj... hakan balta çok iyi penaltı kullanır, oyundan çıkmasa penaltılarda en azından daha stressiz bir şekilde kazanabilirdik.

    ceyhun: stoper oynadığı bölümde ofsaytı çok bozdu, tamam yetenek olarak belli bir stoper performansı gösteriyor ama işin bir de tecrübe ve koordinasyon kısmı var. bunlar zamanla köreldiği için adam eğer öyle üstün zekalı değilse stopere kaydırılınca illa ki bazı mental yetenekleri gidiyor. iyi niyetli bir mücadele örneği gösterdi fakat kendisinden ekstra şeyler beklemenin anlamsız olduğunu bir kez daha yüzümüze vurdu. olsa da olur, olmasa da olur durumunda şu an.

    yekta: bir sürü gereksiz pas ve top kaybı yaptı. bir iki güzel pas ve çalım denemesi oldu ama bu adam galatasaray'ı kafasında bitirmiş. yedek olmaktan mutlu değil belli ki, lakin as oyuncu olmak için de hiçbir gayreti yok. sana da yazıklar olsun. kabul ediyorum penaltıyı çok iyi attı, duraklamasıyla ve vücut hareketiyle kaleciyi simao sabrosa gibi terse yatırdı.

    engin: aslında iyi başladı ve çok güzel de bir gol attı ama sonra o meşhur kondisyonu düşünce o da silindi gitti. eğer kulübede oturmaktan memnunsa engin gayet iyi bir yedek olduğunu bu maçta gösterdi. olgun kimliğini ve yeteneğini sahaya yansıttığını düşünüyorum ama kendisine çok faul yapıldı ki yorgunluğa ek olarak bu da kendisinin ikinci yarı durulmasına bir etken olabilir.

    emre çolak: bir de genç olacak, bal yapmayan arı kimliğinde bir maç geçirdi. ilk penaltımızda topun başına geçip güzel bir vuruş yapması beni sevindirdi fakat hiç kusura bakmasın böyle maçlarda bazı şeyleri deneyip de ağırlığını sahaya koyamayacak ise asla büyük futbolcu olamayacak demektir. futbolcu maç seçmez, verilen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışır ama emre'de hiç istek yok. yorgun değil, küskün değil, as kadroyu zorlaması en muhtemel isim durumunda ama üç beş pas dışında bir artısı olmadı takıma.

    bruma: yorulana kadar iyi bir maç çıkardı ve tabir-i caizse sağdan soldan da yardırdı ama herkesin fikir birliği içerisinde olduğu üzere kendisinin son vuruş çalışması lazım. topu kaleye gönderemediği pozisyonların savunulacak hiçbir yanı yok. en azından denedi ama koştu adam geçti mücadele etti, atamadıysa da olsun işte emre'den de, ceyhun'dan da beklediğimiz bunlar en azından. maç seçmediği için ve elinden geleni yaptığı hissi uyandırdığı için alkışlar bruma'ya. gole çevirdiği penaltıdan önce yaptığı yılan balığı gibi garip hareketler eğlendiriciydi.

    aydın: tek kelimeyle rezalet bir maç çıkardı. sahada yoktu. hakan balta ile birlikte kayıp adamları oynadılar. oysa son haftalarda bizi umutlandırmıştı ama görünen o ki aydın istikrarsız ve yetenekli ama çalışmayan bir futbolcu olarak otuzlarını görecek.

    amrabat: futbolu unutmuş. hızı da kalmamış. hayatımda gördüğüm en boktan vuruş ile garip bir gol attı. bir pozisyonda da yine bruma gibi birilerini geçip bir şeyler yaptı yaptı topu kaleye veya başkasına bir türlü aktaramadı. neyse ki bir zamanlar topa vurabildiğini hatırladı da penaltıyı kaçırmadı. bundan sonra kendisinden bize zerre hayır gelmez. ayrıca forvet olarak oynamasına kimse şaşırmasın, fatih terim dönemi dahil bu adam en az 5-6 hazırlık maçında tek forvet olarak oynadı. gol bakımından bir etkinlik gösteremese de bunun yeni ve son dakikada peydah olmuş bir şey olmadığını belirtmek isterim.

    umut bulut: görev yaptığı kısa süre boyunca koşup mücadele etti ve girdiği bir tane pozisyondan yararlanamadı. en son kızılacak adam durumunda şu an, keşke ikinci yarı oyuna girip maçı koparmamıza yardımcı olsaydı. bence hakkı yeniyor, daha uzun oynasaydı eminim ki en az iki golü vardı. ısınamamış olması muhtemel fakat yine de bir golcü olarak o penaltıyı kendisine yakıştıramadım. değil maça yeni girmek, uykudan uyanıp da topun başına geçse bile bence daha etkili bir vuruş çıkarması gerekirdi, yoksa gol olmuş olmamış önemli değil.

    yiğit gökoğlan: kendisini özellikle izleme amacı taşıyordum fakat ayağına bir kez bile top değmedi. sadece bir pozisyonda ikili mücadeleye girip kendisine doğru atılan bir topa hareketlenecek gibi oldu fakat topla buluşamadı. sahada kaldığı 5 dakika boyunca koşmadı bile sürekli yürür haldeydi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın