Türkiye Kupası 4. Eleme Turu Maçı
19:00 Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena
8 - 7
Penaltılar Sonucu
  • 207
    ---dikkat çeken anlar---
    -> gaziantep büyükşehir belediyespor, durum 0-0 iken sanırım 20.dakikada bir atak geliştirdi, top ufuk'u da geçti defansta kademeye gelen isim ise brumaydı, hatta az kalsın topa müdahale edeyim derken kendi kalesine yazıyordu golü*, top direkten geri döndü. ya geçen hafta kasımpaşadan yediğimiz golde pozisyona müdahale edeceği yerde izlediği için fırça yedi, ya da geriden top çıkartırım diye gelirken bir anda tehlikenin büyüdüğü görünce ceza sahasına doğru içgüdüsel olarak hareketlenip topa müdahale etti.

    -> roberto mancini oynamayanları oynatacağım derken öyle bir takım kurmuş ki tabi arka arkaya gelen lig ve şampiyonlar ligi maçları da bunda etkili, ceyhun gülselam ve gökhan zan dışında uzun boylu bir oyuncu yoktu sahada. öyle ki ilk yarıda rakip takımın kullandığı bir korneri emre çolak ceza sahasından uzaklaştırdı.

    -> mancini'nin özel bir isteği mi vardı taktiksel olarak bilmiyorum ama tüm oyuncular özellikle ilk yarıda bruma'ya pas vermeye çalıştı, öyle ki engin baytar, emre çolak ve yekta kurtuluş daha uygun pozisyondaki oyuncular yerine bruma'yı tercih etmeye kalkınca top kaybı yapıldı.

    -> gaziantep büyükşehir belediyespor daha ilk atağında gol attı, işin ilginci kaleyi bulan ikinci şut da gol oldu hatta üçüncüsü de az kalsın oluyordu. mancini savunmayı çalışıp düzelteceğine bence hepten boş versin savunmayı, savunmayı yapmayı öğreneceğiz, savunma düzelecek dendikçe savunma hattı daha beter bir hale geliyor, "bunlar yedek oyuncu kardeş ne yaptın sen?" diye sorarsanız, "hayırdır, yedek oyuncular savunma yapmaktan muaf mı tutuluyor?" diye soruya soru ile cevap alırsınız, birbirimizi üzmeyelim sayın sözlük.

    -> yediğimiz ikinci golden önce sanırım 78.dakika gibiydi, gaziantep büyükşehir belediyespor çok kısa bir anda 4-5 pas yapıp ceza sahasına girdi, hatta auta giden bir de şut çıkardı, bu sırada bütün takım her zamanki gibi ellerinde çekirdekleriyle televizyon karşısında maç izler gibiydi,"dur bakalım şimdi ne yapacaklar acaba?" derken 3-4 dakika sonra golü yediler.

    -> 2-1 öndeyken dakikalar 80'i gösterirken defansın ofsayt taktiği yapması da ayrı bir soru işareti, savunmayı sağlam yapıp rakip oyuncuya baskı yapmak gerekirken neden böyle bir riske girildi? anlaşılacak gibi değil zaten ofsayt taktiği de meyvesini hemen verdi, kalemizde ikinci golü gördük.
    ---dikkat çeken anlar---

    ---oyuncuların bireysel performansları---
    armindo tue na bangna bruma - gollerin asistlerini yaptı, dikine çok iyi hızlanıp çalımladığı pozisyonlar iyiydi de bir süre sonra işin showuna kaçıp çalım atayım derken kaptırdığı toplar oldu, bütün defansı çalımladığı pozisyonda boştaki amrabat'a pas verse maçın adamından çok,maçın kralı olabilirdi. kondisyonunun yettiği kadar takımın sahadaki en iyi oyuncusuydu.

    dany nounkeu tchounkeu - maç içinde iyi performans gösterdi, teknik özellikleri sınırlı olduğu için kaptığı toplarla düzgün ortalar yapamadı zaten onu da yapsa, dany değil marcos evangelista de moraes cafu derdik kendisine, engin'in çıkmasından sonra stoper mevkiine geçti, hakan balta çıkınca tekrar sağ beke geçti. maç uzatmaya ve penaltılara gitmese 90 dakikalık performanslarda bruma ile beraber sahasının en iyi oyuncuydu.

    ufuk ceylan - üzerine gelen iki topu da bir güzel yedi.haydi ilkinde yakın mesafeden iyi bir şut diyelim düzgün çelemedi ama ikinci ya da üçüncü pozisyona ne diyeceğiz? bildiğin içeri almaya çalıştı üçüncü pozisyonda topu ama olmadı, gökhan çizgiden çıkardı. claudio andre mergen taffarel kalecilere sanırım penaltı üzerine özel bir çalıştırma yaptırıyor, eğer 4 penaltıyı da bireysel performansı ile kurtardıysa helal olsun derim.

    engin baytar - ne yapar ne eder bilmiyorum ama yeteneklerine ihanet etmeyip çok çalışması gerekiyor.(bkz: #1353194)

    nordin amrabat - attığı golde bile şansı yardım etti çok az bir kaç kez hızlanması oldu maç içinde onlar da bir işe yaramayan boş hızlanmalardı. maç içinde gerek arkadaşlarına gerek hakeme gösterdiği yersiz tepkilerse saygısızlıktan başka bir şey değil. gönderilir, kalır orasını yönetim ve teknik heyet karar verir, ama form durumuyla zaten soru işaretleri uyandıran bir adamın, maç performansı da bu kadar kötüyken hatayı etrafında değil kendisinde araması gerekir.

    hakan balta - albert riera'nın yerine ilk 11 oynaması isteniyor herkes tarafından hem böylece yabancı sınırı belasından kurtulacağız hem de riera'yı açıkta kullanabilme şansımız olacaktı ama sakatlık sonrası iyi bir performans gösterdiği söylenemez, iki üç kez ileriye çıktığında ona pas verilmedi, pas verildiğinde de topu tekrar soluna çekeceğine kullanamadığı sağ ayağı ile orta yapmaya çalıştı, pek bir etkisi yoktu.

    emre çolak - attığı bir çalım dışında ve kaleciyi zorlamayan bir iki şutu dışında ortalıkta yoktu, kimse bana dikine güzel oynadı, şöyle güzel pas verdi diye martaval okumasın, 22 yaşında bir oyuncu topu aldığında 19 yaşındaki yabancı oyuncuyu arayıp, ilk pas tercihini her zaman ondan yana kullanıyorsa, bu kendisinin değil diğer futbolcunun daha yetenekli olduğunu gösterir. kendi ekseni etrafında dönmesi allah vergisi yeteneği orası ayrı.

    ceyhun gülselam - adamını sonuna kadar kovaladı pozitif işler yapma çabası belli ama 2golde de ister istemez tüm defans hattı ile beraber hatada pay sahibi. bir de uzatmada kendine carptırdığı top var evlere şenlik.engin çıkınca orta sahaya kaydırıldı,orada da yekta yerine sağa sola düzgün pas dağıtır dedim, o da orta sahaya geçince benim isteğimin tersine pas nasıl verilir, kime verilir unuttu gitti, ilk yarıdaki enginin kopyası oldu, hakan balta çıkınca tekrar stopere geçti

    gökhan zan - bu kadar deneyimli olmasına rağmen orta sahada saçma sapan dengesiz bir faul yaptı sarı kart gördü, deneyimli olmasına rağmen defansı toplayamadı. uzatmada kalemizdeki golü engellemesi dışında pozitif bir hareketini de şahsen ben göremedim. sanki "benim bu maçta işim ne ben ilk 11 oyuncusuyum?" havasında gibi hissettim ama bütün futbolcular gibi sadece kötü gününde de olabilir.

    aydın yılmaz - kim ? sahada kendisini gören olduysa danışmaya müracaat etsin sonra da alsın komple kulüpten götürsün, uzatmadaki kafa vuruşu direkten döndü diye çok iyi oynadığını sanıyor ki çıktıktan sonra bir de taraftarla tartıştı.

    yekta kurtuluş - güzel top sakladı da pas dağıtımı işini doğru düzgün hiç yapamadı,hatta göstermelik 2-3 tane pas verdi,sonra yok oldu, ikinci golden evvel de düzgün kullanamadığı bir serbest vuruş var ki döndü gol oldu kalemizde, fenerbahçe maçına ilk 11 başlayan adam kimdi bugün gaziantep büyükşehir belediyesi maçına ilk 11 başlayan kim ? aynı adamlar olduğu meçhul.

    sabri sarıoğlu - engin baytar'ın yerine oyuna girip, sağ beke geçti. hakan balta'nın çıkmasının ardından da sol beke geçti. fazla söze gerek yok bildiğiniz gibi..

    umut bulut - iyi oynadığı maçların ardından ilk 11'e alınmayıp türkiye kupasında uzatmanın son 20 dakikasında oyuna alınması çok ironik, tek bir pozisyon yakaladı onda da kaleci başarılı oldu.ama kısıtlı zamanda da koşup mücadele etmeye çalışması bakımından kaldığı yerden devam etti, takım haftalardır kötü performans gösterirken iyi oynayan umut'un penaltıyı kaçırması ise maç boyunca en çok üzüldüğüm an oldu.

    yiğit gökoğlan - a2 takımından alınıp son 5 dakika kala hakan balta'nın yerine oyuna girdi. yorum yapmaya gerek var mı?
    ---oyuncuların bireysel performansları---

    penaltı atışlarını kim belirledi acaba ? amrabat, bruma gibi oyunculardan evvel dany, gökhan zan ve sabri sarıoğlu'nun penaltı atması çok garip, ilk penaltıyı da yiğit gökoğlan'a attırsaydınız bari.

    bu arada erman toroğlu için öncelikle (bkz: #1353236), o da bildiğimiz gibi olduğu için yaptığı yorumlar hakkında konuşmaya gerek yok. yalnız nasıl biri olduğu sadece maç içinde yaptığı şu muhabbetten bile anlaşılır; bütün maç soğuktan şikayet etti, hatta o kadar çok uzattı ki spiker bile "sizi davet ettik ama umarız zatüree etmeyiz" dedi, maç anlatım yerinin ne kadar soğuk olduğundan bir başladı, vip localarda oturan yöneticilerin sıcakta güzel güzel maçı izlediklerinden devam etti, uzatmalarda ise "futbol olduktan sonra şikayet etmek yok" dedi, denecek fazla bir söz yok herhalde bir "le havle" çekmek yeterli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın