• 2
    erkeklerde son şampiyon novak djokovic ile rafael nadal'ın en büyük favori olduğu, rakiplerinden en az 2 adım önde olduğu turnuva. aynı şekilde andy murray ve roger federer her zaman şampiyonluk adayıdır. ayrıca juan martin del potro'nun sezon sonundaki çıkışı kesinlikle göz ardı edilmemelidir. kendisi için efsane sezonu olan 2009 sezonundaki performansına yaklaşmaya başlamıştır ve onun da göz ardı edilmemesi gerektiğini göstermiştir. erkeklerde bu 5 isim dışında herhangi birinin şampiyonluk sevinci yaşaması imkansıza çok yakındır. herhangi bir grand slami bu 5 isim dışında kazanan son oyuncu;

    (bkz: marat safin)

    (bkz: 2005 avustralya açık tenis turnuvası)

    kadınlara ise ezici güç, geçen yılı 2 grand slam* ve sezon sonu turnuvası şampiyonluğu ile bitiren, mutlak favori serena williamstır. şampiyonluk yaşamaması gerçekten büyük sürpriz olur hele ki sezon sonu turnuvasındaki ortalama altı performansıyla şampiyonluğa ulaştıktan sonra. kuşkusuz kendisinin en büyük rakibi ise son 2 sezonun şampiyonu victoria azarenka. normal şartlar altında bu iki tenisçinin finalde karşılaşmasını bekliyorum. ancak kadin tenisinde serena williams dışında domine eden oyuncu olmadığı için(u: ki kendisinin bile 2012 fransa açık ilk turunda virginie razzano'ya kaybetmişliği vardır) sürprizler çok çıkıyor. bu sürprizleri gerçekleştirebilecek isimlere bakacak olursak;

    (bkz: maria sharapova)

    sakatlığından sonra nasıl döneceği meçhul ama her turnuvayı kazanabilme potansiyeli olduğu ortadadır.

    (bkz: na li)

    2013 avustralya açık tenis turnuvasının finalistidir. ayrıca 2013 yılının sezon sonu turnuvasında da finale çıkmayı başarmıştır. gerçekten formda. turnuvaya yanlış hatırlamıyorsam 3. seri başı olarak gelecek. şampiyon olma potansiyeline sahip biri.

    (bkz: sloane stephens)

    2013 avustralya açık tenis turnuvasının yarı finalistidir. hatta kendisi finale çok yaklaşmıştır ama enteresan bir şekilde viktoria azerenka'ya kaybetmiştir*. ayrıca geçen yıl bütün grand slamlerde en az 4. turu görmüştür. belki şampiyonluk bu 93 lü genç yetenek için biraz uzak ama neden olmasın.

    (bkz: agnieszka radwanska)

    (bkz: angelique kerber)

    (bkz: sabine lisicki)

    (bkz: caroline wozniacki)

    diye uzar gider bu liste. başta da dediğim gibi. serena williams ve viktoria azerenka çok büyük favori ama onlardan biri kazanamazsa kimin şampiyonluğa ulaşacağını kestirmek güç.
App Store'dan indirin Google Play'den alın