• 3
    http://instagram.com/p/i5brXkJNGv/

    yılın ilk grand slam turnuvasının başlamasına son 5 gün kalmıştır. heyecan ise git gide artmakta. hatta roger federer ile jo-wilfried tsonga arasında yardım amaçlı bir hazırlık maçı oynanmıştır. ayrıca ortaya çok güzel görüntüler ortaya çıkmıştır.

    http://www.youtube.com/watch?v=P826kzXMByM

    http://www.youtube.com/watch?v=F6CK7LQAjgU

    daha önceki entryimde belittiğim gibi favoriler bence bu şekildedir.

    (bkz: #1352488)

    hatta serena williams bu sezona çok iyi başladı ve favori olduğu turnuvada rakipleriyle olan makası biraz daha açtı.

    bugün* itibari ile yabancı sitelerdeki bahis oranları ortalama olarak şu şekildedir.

    erkekeler

    novak djokovic 2.10
    rafael nadal 3.00
    andy murray 8.00
    juan martin del potro 13.00
    roger federer 15.00

    bayanlar

    serena williams 1.65
    viktoria azerenka 5.50
    maria sharapova 10.00
    na li 10.00
    petra kvitova 25.00
    slone stephens 30.00
    angelique kerber 35.00

    ayrıca yarın* saat 05:30 da temsilcimiz marsel ilhan, atp'de 140. sırada amerikalı odesnik wayne ile 2. tur eleme maçını oynayacak. çok denk bir karşılaşma olacak gibi duruyor. marsel bugün rahat bir galibiyet aldı ve formda duruyor. yine yarın bayanlardaki temsilcimiz çağla büyükakçay wta'de 172. sırada bulunan genç çek raket katerina siniakova ile ana tabloya kalabilmek için 1. tur eleme maçını oynayacak.
  • 8
    nadal rakibi tomic cekilince ilk turu 39 dakika tenis oynatak gecti. tomic hep boyle yapamis, kendi seyircisinden de cok tepki cekti. ikinci turda yine bir avustralyaliyla oynuyoruz.
    sicakligin cok fazla oldugu soyleniyor. 40 dereceden fazlalara cikiyormus. bayilan top toplayici cocuklar olmus.
    favoriler yoluna devam ederken venus williams ilk turda elendi.
    grand slam'e 5 setlik epik hewitt maci olmadan grand slam demem. ilk turda seppi'ye karsi 5 setlik mac oynadi hewitt ve elendi ne yazik ki. her yil avustralya aciklarda hewitt'in en azindan ceyrek finale cikmasi isterim halbuki. hewitt ao'lara ayri bir tat katiyor.
  • 13
    wozniacki'nin elenmesiyle yine bana hasret yine bana hüsran gelmiştir. "artık bir sonraki grand slam'e" diye diye 6 yıl geçti.

    4.turda ise çok hoş eşleşmeler var. aslında hepsi birbirinden güzel ama benim açımdan öne çıkan 4 tanesi oldu.

    bunlardan bir tanesi wawrinka-robredo eşleşmesi. wawrinka hem çok formda hem de ilk turu sadece 1 set oynayarak, 3.turu ise walk over geçtiği için baya dinlenme fırsatı buldu. robredo ise ilk turu 5 sette, diğer 2 turu ise 4 sette geçti. yani 13 set oynamış robredo sadece 5 set yapan wawrinka'ya karşı işi çok zor ama hiç belli olmaz. güzel bir maç olacağı kesin.

    bir diğeri bayanlarda serena williams ile ana ivanovic arasında oynanacak. tabi ki çok çok ama çok büyük favori serena. ayrıca şu ana kadar 1 sette 3 oyundan fazla kaybetmedş serena ama ivanovic'in stousur karşısındaki geri dönüş beni çok etkiledi. mutlak favori serena ama belki bir tie-break görürüz kim bilir.

    erkeklerdeki bir diğer güzel eşleşme tsonga ile federer arasında. gerçekten çok güzel bir maç olacağı kesin. geçen yıl oynadıkları 5 setlik çeyrek final maçı hala akıllarda. aynı şekilde 2011'de de 5 setlik bir çeyrek final maçları var ve 2sinde de gülen taraf tsonga oynamıştır. çok büyük bir nadal hayranıyım ve aynı zamanda tsonga'ya da büyük sempati duyarım ama yarı finalde nadal-federer maçının keyfi çok ayrı olacaktır. o yüzden biraz isteksiz olsa da federer'i destekleyeceğim.

    ve son olarak bana göre en güzel eşleşme azerenka-stephens arasında. ortalama bir tenis takipçisi olarak stephens'ın adını 2 yıl önce duymaya başladım ve basamakları çok hızlı bir şekilde tırmandı. hatta geçen yıl bu turnuvada serena williams'ı eleyerek yarı-final oynama başarısı gösterdi. karşısında yine azerenka vardı ve unutamadığım, sinir olduğum maçlar arasına girdi. izleyenler zaten hatırlar ama izlemeyenler için özete geçiyim. ilk seti azerenka rahat aldı ve 1-0 öne geçti. 2. sette ise 5-3 önde iken servis kullandı ve stephens 5 tane maç puanı çevirerek azerenka'nın servisini kırdı. artık ivme tam anlamıyla stephens'a geçmişti. ama o ana kadar neredeyse hiç bir şeyi olmayan azerenka sakatlık molası aldı ve maç 10 dakika durdu. bunu üzerine ise servis kırıp maçı kazandı. yanlış hatırlamıyorsam "biraz nefes almaya ihtiyacım vardı" gibisinden bir açıklama yapmıştı. yani kimse bana anlatmasın o sırt ağrısı fasa fisoydu. sonuç olarak o maçı dört gözle bekliyorum. bu sefer stephens hem daha tecrübeli hem daha yetenekli. azerenka kolla kendini.*
App Store'dan indirin Google Play'den alın