resim
Johan Erik Calvin Elmander
Takım:Holmalunds IF
Mevki:Santrfor
Yaş:43
Boy:1.88
Uyruk:İsveç
  • 2584
    2011 - 12 sezonunda galatasarayın bütün sistemini tek başına işleten oyuncu. hey gidinin. fatih hoca elmanderi de tutmuyordu ama, tutmadığı oyuncu adamın sistemini tek başına işletii. tıpkı hagi ve popescuda olduğu gibi. terimin oynatmak istediği futbol doğru, ama seçtiği futbolcular her zaman yanlış. terimi koyacaksın takımın başına, 100 yıllık sözleşme imzalayacaksın ama oyuncu seçimini o yapmayacak. kadroyu terim kurduğunda takım sapıtıyor.

    elmander 2011 - 12 sezonunda melo ve selçuk inanın attığı gollerdeki en önemli sebepti. çünkü çakılı santrafor oynamadığı gibi hem 90 dakika pres yapıyor, hem defansta orta sahayı beşliyor hem de kendisini tutan stoperi kendisiyle beraber görev bölgesinden uzaklaştırıyor ve meloya içeri sızması için boşluk yaratıyordu. bu sayede melo birçok gol attı. onun yarattığı boşluklar, selçuk için de rahatlatıcı oluyor ve yaratıcılığını daha iyi konuşturuyordu.

    2012 - 13 sezonundaki kötü futbolun sebebi de elmanderin oynayamaması ve yerine burak gibi oyun yapısı elmanderden 180 derece farklı bir oyuncunun onun yerini almasıydı. burak, elmander gibi pres yapamadığına mukabil, yukarıda saydığım hiçbir şeyi yapamıyordu. burak yılmaz sadece savunma arkasına koşu yapan, savunmayı bu koşularla rahatsız eden ve kaleciyle karış karşıya iyi gol vuruşu yapan bir oyuncu. bu sebepten melo ve selçuk 2011 - 12 sezonundaki gibi rahat olamadı. melo da selçuk da formsuz göründü. zaten terim de şampiyonlar liginde son 3 maçı oyun sistemini burak yılmaza göre kurarak kazanmıştı.

    didier drogbanın gelişi, terimin sistemini çok işletmese de takımı tekrar havaya sokup şampiyonluğu getirdi.

    bu sezon da 4 4 2 dizilişinde ve klasik sisteminde devam eden terim, nedense elmander tipinde bir forvet almadan yaptı bunu. haliyle çuvalladık. elmander de norwiche gittikten birkaç hafta sonra "galatasarayda bu kadar yoğun çalışmıyorduk" minvalinde açıklamalar yaptı gerçi.

    benim naçizane dileğim, ab pasaportlu oyuncuların yerli statüsünde oynaması kararının çıkması ve elmanderin gelecek sezon kadro planlamasında olmasıdır. kendisi sanıldığından daha önemli bir adam zira.
App Store'dan indirin Google Play'den alın