2013-14 UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off 5. Maçı
Santiago Bernabeu
4 - 1
  • 376
    --- alıntı ---

    aslında muhteşem bir sonuç aldık, ben şükrediyorum. ronaldo oynasa, umut bulut'un sahtekarlığıyla adam atılmasa, şampiyonlar ligi maskarası olurduk. abartmıyorum en az 15 tane yerdik. o yüzden çok önemli bir yenilgi aldık, üzülmeyin sakın, hatta sevinin bile.

    takım lige başladığı ilk maçta büyük bir kaza geçirdi. aslında takım pert oldu, ama sanayide tamir edilmeye çalışılıyor. kaportayı düzeltiyorsun, silecek çalışmıyor, lastiğin biri yarılıyor, stepne yok. tamiri imkansız, kasko da yok, battı galatasaray'ımızın paraları. bir ensesi kalın çıkacak, melo, selçuk hariç bütün futbolcuların tazminatını ödeyip sepetleyecek, mancini'yide mancınıkla postalayacak.

    baştan dedim, ben sonuçtan memnunum. tespitimi de yaptığımdan hiç bir şey beni fazla sinirlendirmiyor. futbolcu gurubu çöp olan bir takımdan iyi futbol beklenmez. benim saldıracağım kişiler, futbolcular değil bu maç için. başta taffarel'e saydıracağım. 7-8 sene türkiyede kalıp, ''coguzeeell''den başka kelim bilmeden, giden ağadan sonra gelen paşanın kuyruğuna takılan, şu eray denen adamı koskoca galatasaray kalecisi diye hazırlayan, kaleye geçiren adamdan başlıyorum.

    ne suçu var eray'ın? kaleci değil, gol yediği için değil, estetik yok, eğilirken bile sanki beli ağrıyor görüntüsü veriyor. duruş, uçuş, sıfırın altı. serbest vuruş olmuş topun başında bale var, barajımız 3 kişi. top kale hizasına gelince de eğilip yere oturdu. o top kafayla bile kurtarılır kalede kaleci olsa. takım kötü ama bu kadar da rezillik olmaz. o yüzden ucuz atlattık diyorum, 4 gol bu takıma çok az. taffarel'i acil paketleyin gitsin. hanry'nin kafasını kurtardı diye ölene kadar biz bakacak değiliz.

    tugay kerimoğlu'na dikkatini çeken var mı? sanki silah zoruyla hoca yapılmış gibi. adete bir ceset hareketsizliğinde maçı izliyor. attığımız golde bile dikkat ettim zoraki ayağa kalktı. ne işe yararsın kardeşim sen? zorla mı çalışıyorsun. ağzın dilin var mı? hiç gülmez, sevinmez, hiç üzülmez misin? adın yardımcı, hangi konuda hoca'ya yardımcı oluyorsun? sen bilmiyormusun bizim burada futbol oynanmadığını, başka dümenler döndüğünü. devre arasında kovulacağı garanti, dany ve amrabat'ın futbol oynamalarının artık imkansız olduğunu söylemedin mi mancini'ye. ortalamanın altı bir galatasaraylı taraftar, amrabat'ı takım otobüsüne şoför bile almazken, siz nasıl oynatıyorsunuz? 3 gün önce seni yakan dany'nin oynayacağı en güzel mevki tribünde oturmak iken hangi düşünce ilk 11 çıkartıyor, dalga mı geçiyorsunuz?

    bakın seneye 5 yabancı olacakmış ya, bana göre en fazla 2 yabancı olması lazım. her takım aynı şartlarda olacağı için kendi ligimizde sorun yok, en az bir 50 sene daha avrupa şampiyonluğuna da oynamayacağız, ne diye emekli, sakat, menecerlerin kakaladığı, hırsızların alıp sattığı çöp futbolculara boşuna para veriyoruz? hele yabancı antrönere para verme salaklığı.

    kağıt üzerinde mancini maça, maça tutunacak bir dizilişle başladı. ne bilsin şecu'nun felçli olduğunu. bu adamı transfer edenleri galatasaray tarihi elbet cezalandıracak, yetmedi, dany, az geldi amrabat, tekelistan imparatorluğu. iki açığı var mancini usta'nın. biri bizi kanser etti, diğeri bruma. bilmiyoruz, büyük futbol ulamaları 13 milyon yuro bayılarak aldı. her halde staj yapıyor çocuk, muhtemelen ben bu yazıyı yazdığım anlarda karısına tweet atıyordur. şu kahpe kader işte, dany ile şecu bizim paralarımızla koskoca kamerun'u doyuruyorlar. git eminönü'ne saat satan senegellilerden, fiziği düzgünleri al takıma koy, fark edersen şerefsizim. o zavallı çocuklar 5 liraya saat satıp 10 kişi aynı evde kalırken, bu şanslı yaratıklar merkez bankasını fazla mesaiye getiriyorlar.haklılar, maç başı paralarını alacaklar, ne güzel çalım yediler, ne güzel 5 metre pas atamadılar, bizim gibi salakları tokatlayıp çekip gidecekler.

    daha maçın başı, bir kişi atılmış, oyuncu kalibresi olarak anca yaklaşabilmişsin, oyuna ortak olabilme ihtimaline. aynı anda ancoletti bir adam da kendi çıkarıp, başka birini sahaya sürüyor. belli ki atılanın oynadığı yer, ihmale getirilecek bir yer değil. işini şansa bırakmıyor, bizimkisi adam değiştirme ihtiyacı hissetmiyor, fakat içeride oyunlar oynuyor. jübile maçlarını oynayan joker dany, sağ beke geçiyor, eboue öne salınıyor. umut bulut it gibi koşuyor, drogba atmış sandalyeyi orta saha oturuyor, selçuk maçı istiyor, melo savaşıyor, 3.faulü yaptığında 4. de çakacam sarıyı diye hakemden uyarı alıyor. ve o an geliyor. melo'nun yaptığı faul 40 metreden. kalede panter eray var. baraj kurdurmaya bile utanıyor, usulen 3 uzun boylu topun önünde. biz kaleyi tutmaz inşallah diye totem yapıyoruz. top kaleyi tutuyor, kafayla vuracak sanıyoruz, çünkü elini bile kaldırmıyor. kafasının hizasına gelince de yere çömelerek, son maçının keyfini çıkarmaya başlıyor. sanrım kupa maçlarında bile kaleye geçemez bundan sonra. ileride çocuklarına anlatacağı çok şeyi olacak, 4 maça çıktım, 3 ü büyük maçtı diyecek. geçmiş olsun, elveda çocuk, yolun açık olsun.

    berabere kalmanın yenilmekten bir farkı yoktu. ikinci yarıya herhangi bir değişiklik yapılmadan çıktık. mancini biraz bizim gibi düşünebilse, takımın topu bilen futbolcusu riera'yı, kendi memleketinde direk oynatırdı. sneijder sakatlıktan çıkmış, 1-1 oynanan maça girip, maçı alması mı daha kolay, 2 tane daha yedikten sonra çıkarması mı? 1-1 e razıysan, ceyhun'u da al, hatta drogba'yı da stopere çek. değilsen, indirecem diyorsan, iş işten geçmeden oyuna sok.

    2 maçta 10 tane yedik, bir mucize olur da juventus'u yenersen bu kadar eksi averajla çıkan takım olarak anılacaksın. devre arsasında bütün takımı değiştiremeyeceğine göre eldeki çöplerle oynayacaksın. bence bu takım juventus'u yenemez, ahı gitmiş real madrid'i de kopenhag yener. biz 3. lüğü kovalayalım, nemize gerek gümüş zurna.

    geceyi ronaldo'ya teşekkür ederek kapatalım. oynasa yarın sabah milyonlarca galatasaraylı kendisine hapis cezası verecekti, sokağa çıkmaya utanacaktı. yine de utanacak ya neyse.

    --- alıntı ---

    (bkz: mahalle takımı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın