• 102
    kendisi ile ilgili internette pek bilgi bulmanın mümkün olmadığı insan. farklı kaynaklardan araştırıp derlediğim bilgiler ise şu şekilde:

    hayim fresko musevi bir türk işadamı ve işi gereği uzun yıllardır monaco'da yaşıyor, türkiye'ye sadece tatillerde veya iş ziyaretleri sebebiyle gelebiliyor. ismini hepimizin bildiği "haim fresco" şeklinde değil, hem türkiye'de hem de fransa'da "hayim fresko" olarak kullanıyor. dediğim gibi işlerinin büyük kısmı fransa'da, fakat kesin olmayan bir bilgiye göre bir dönem bursa'da tekstil fabrikası varmış - hala var mıdır bilmiyorum - . özhan canaydın'la olan ortaklıklarının da bursa'daki bu tekstil işine dayandığını düşünüyorum. gerek fransa'daki güçlü çevresi sayesinde birçok büyük kulüp başkanı ve yöneticisiyle iyi ilişkileri olması, gerekse özhan canaydın'la uzun yıllara dayanan dostluğu ve ortaklığı sebebiyle fransa'daki transferlerimizde aracı olarak devreye girmiş, fakat sonuç genellikle sizin de bildiğiniz gibi hüsran olmuş. kendisi için tüm kaynaklarda çok saygılı, efendi bir adam olduğu yazılmış. hatta frank ribery'nin galatasaray'dan ayrıldığı dönem çıkan "hayim fresko ribery'nin fransa'daki evine yaptığı ziyarette sinirlenip ribery'ye saldırdı" haberi ile ilgili olarak şansal büyüka "hayim fresko gibi beyefendilikten kırılan bir adamın böyle bir şey yapmayacağına adım gibi eminim" diyerek kefil olmuş.

    bu da linkedin'e "hayim fresko" yazınca çıkan bir sonuç. sayfa fransızca olduğuna ve sözkonusu hayim fresko birçok şirketin sahibi ve kurucusu olarak gözüktüğüne göre kendisinin aradığımız hayim fresko olma ihtimali yüksek.
    http://www.linkedin.com/pub/hayim-fresko/3/557/b7

    eğer linkedin hesabı olan biri varsa kendisine bir mesaj atı sorsun "robert pires'in uçağı nerede kaldı?" diye.*
App Store'dan indirin Google Play'den alın