• 8648
    genellikle mantıklı pozisyonlardan çok futbolcularının saçma sapan hataları yüzünden gol yiyen takım. kadro çok dengesiz, şimdi "ama terim bu kadroyla iki şampiyonluk, bir çeyrek final..." diye lafa başlamayalım. aynı terim bu sezon da inanılmaz puan kayıpları yaşadı. fenerbahçe, beşiktaş krizde olmasaydı, braga'yla cluj'la eşleşmeseydik nerelerde olacağımızı allah bilir. gözümüz kapalı güveneceğimiz bir stoperimiz yok. gökhan zan'ın sağlık durumu istikrarsız. o yönde de istikrarı olsa zaten stoper probleminden falan bahsetmezdik. bunun yanında bruma dışında yardıracak bir kanat oyuncumuz da yok, ama bruma'nın da pas yeteneği, bitiriciliği falan rezalet durumda. oynaması gerek. ama kadromuz yabancılara o kadar dayalı ki kadro kuramıyoruz. buna rağmen sezon başında sol bek alsaydık carlinhos'u alacaktık. dengesizliğe ve plansızlığa bakar mısın?

    bundan başka drogba harika bir oyuncu, ama driplingi yok. burak'ın driplingi harika ama pas özelliği, duvar olma özelliği yok. top kontrolü sıfır. sneijder'ın da sağlık durumu güvenilmez ve çok yumuşak bir oyuncu. ama bitiriciğliği mükemmel. hücumda drogba'dan bile daha çok güveniyorum kendisine. topa iki kere dokunduğu pozisyonlar çok az. oyun görüşü inanılmaz. ama o da iki ucu keskin bıçak. burak gibi, drogba gibi... aynı şekilde eboue de güvenilmez. durduk yere kendini yere atıyor. hücumda iyi, ama maç seçiyor. yani selçuk ve melo dışında hücumda hangi futbolcunun elinden tutsak avantajı kadar dezavantajı da var. kısacası bu takıma ortalamanın üstünde yetenekli ve mücadeleci adam lazım.

    kadro dengesiz, ama mancini bunu optimum seviyede kullanmayı deniyor. üç sezondur kanat oyuncumuz da yok. mancini'nin çözmesi gereken en büyük problemler bunlar. en az bir kanat oyuncusu, en az iki savunma oyuncusu lazım takım. bunların da yerli olması gerekiyor. almanya'yı iyi taramak gerek. fenerbahçe dolu dizgin gidiyor, ama duraklayacağı zaman da gelecek. ikinci yarıdaki deplasmanları kolay değil. oyun olarak da gel git yaşıyorlar. ama arada 9 puan fark var. uzun süre puan kaybetmememiz gerek.

    işimiz zor. ama ben mancini'ye inanıyorum. şampiyon olamasak bile gelecek sezonun kadrosunu o kurmalı, mümkünse takımı güzel bir tıraşlamalı. sabri'ydi, engin'di, yekta'ydı, bunları takaslarda kullanmak gerek. özellikle yerli kadrosunun gençleşmesi gerek. bu operasyonları devre arasında yapmak çok riskli. ama mücadeleci genç ve dinamik yerliler bulmamız gerek. bu da fos türkiye ligi'nden olmayacak tabii. almanya'yı tarayıp, orta vadede kendi altyapımıza yatırım yapmamız gerek. yoksa yerli pazarı can sıkar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın