resim
Didier Yves Drogba Tébily
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Santrfor
Yaş:46
Boy:1.89
Uyruk:Fildişi Sahili
  • 3971
    hani bazen oturur bob marley dinlersin, sonra kalkip butun cover'larini gözden gecirir, gidip diger reggae'cilere kulak atarsin. ne yaparsan yap, kimseden o marley havasini alamazssin. hepsinde bisiler elsiktir. kimse sana bob'un verdigini veremez.

    drogba da bob gibi iste. "ben farkliyim"diyor. "ben sizin bildiginiz futbolculardan degilim" diyor. kendisindeki bu hava ne ronaldo'da var, ne messi'de, ne de baskasinda... degisik bir tipi, agir ve onurlu durusu, keskin bakislari var. ver dese verdirecek parcali fil.

    ulan bak yaa...

    parcali fil yazdim.... icim parcalandi. su adamin hala parcaliyi giydigini dusundugunuzde icinizi bi sicaklik kaplamiyor mu? sacma sapan bi gulumseme oluyor bende. sonra dudaklarimi isirip salak salak ufka bakiyorum.

    marley'in hayat hikayesini seyretmistim gecen sene. kisacik ömrunde efsane olmus, ömrunu barisa adamis, ic savaslari durdurmus. o da drogba gibi futbol hastasi. agzinda cigaralik, ispanyol paca dar kumas, patlak ayakkabilariyla top oynuyormus bob. kendini medite etmenin en guzel yolu oldugunu söyluyormus futbolun. "herseyi unutuyorum o topun pesinden kosunca" diyor bir röportajinda. sacma sapan bir hastaliktan ölmese futbolu ömru yettigince oynayacakti 3-5 rasta arkadasiyla.

    tipki drogba gibi...

    allah uzun ömur versin, 35 senelik ömrunde hayatini futbola adamis bir manyak kendisi. "yuzlerce gol attim ama her yeni gol beni, kariyerimde ilk attigim gol kadar heyecanlandiriyor" demisti parcali ile arsenal'e brazzers tarifesi cektigi macin bitis dudugunde.

    hasta bu adam. kimisi ayak fetisisti olur, kimisi deri, kimisi kendisine iskence edilmesini sever...

    drogba futbol fetisisti. bugun genclik iksiri icat etseler ilk musterisi kendisi olur. yanlis anlasilmasin. ölumsuz olmak icin degil haa... bu kara aslan ömru boyunca futbol oynamak istedigi icin, ilk siradan basvurur. ingiliz adasinda ve ulkesinde coktan ölumsuz oldu zaten. tek basina sampiyonlar ligini aldi. barcelona'ya karsi camp nou'da 110bin seyirci önunde sol bek oynadi ruh hastasi. ulkesinde ic savasi bitirdi o koca tassaklariyla... afrikada irki ulkesi farketmeksizin her kucuk siyahi cocugun hayalindeki efsane oldu. topun sahibi kucuk cocuk "top benim, drogba ben olucam" diye atar yapiyor mahalle cocuklarina. milli takimdaki milyon euroluk arkadaslari mum gibi oluyor drogba ortamdayken. bu ne korkudan ne de baska biseyden. olsa olsa agir bir saygidir bu. bunu sonuna kadar haketmis parcali file duyulan agir saygidir. (bak yine parcali yazdim icim bi tuhaf oldu :/ )

    simdi cikmis bizim futbol uzmanlari, takima direktif veriyor diye kiziyor. butun yuku ustune aliyomus. takimda herkes drogba kadar inatci ve savasci olsa fil disi dunya kupasini alirdi, galatasaray sampiyonlar ligini... drogba'nin bu huyunu asiladigi takim arkadaslarinin hepsinin salonunda, sampiyonlar ligi kupasiyla cekilmis sahsi fotograflari var.

    yasi 35. yakinda 36 olacak. belki bedeni buna musade etmese de drogba'nin ruhu hala 25'inde. o calim atip adami gecmeye calismalari hep bu yuzden. 40 metreden sut atacak kadar gole ve futbola ac. bob'un konserlerde girdigi transa drogba gol atinca giriyor. dexter'in adam öldururken aldigi hazzi drogba rakibe omuz koyup taca yollarken aliyor. walter white'in para kazanma hirsi neyse parcali filde de mac kazanma hirsi o.

    böyle özel ve guzel bir insani galatasaray formasiyla seyretmek, evimin salonunda kanli canli bob marley ile oturup kafa cekmeye bedel. elinde gitari falan... o söylesin biz dinleyelim hani...

    hocamiz gitti, yeni hoca geldi. malum ortalik biraz karisik. takimin kafasi allak bullak. drogba da olmasa kim toplayacak milleti orta yuvarlaga. kim verecek "haydi beyler haydiiii!!" motivasyonunu takima? o yenilmeyi sevmedigi icin böyle. yenilmeyecek de...

    bir gun alacak eline yine sazi. o calacak biz mest olacagiz... efsanenin de dedigi gibi;

    hersey cok guzel olacak...

    http://www.dailymotion.com/...ll-right-three_music

    http://m1311.hizliresim.com/1h/l/unk22.jpg
App Store'dan indirin Google Play'den alın