resim
Ünal Aysal
Görev:Başkan
Takım:-
Yaş:83
Uyruk:Türkiye
  • 4231
    kendisi isteyerek ya da istemeyerek, galatasaray spor kulubü içinde, en azından taraftarları arasında bir kutuplaşmaya sebebiyet vermiştir. taraftarın yarısı olan bitenden kendisini sorumlu tutarken, diğer yarısı milli takım-federasyon olaylarından sonra bütün ihaleyi fatih terim'e yıkmaya çalışmaktadır.

    destanlar yazıyor arkadaşlarımız maşallah, fatih terim hocamızın inciğini cinciğini sermişler ortaya. öyle bir hava estiriliyor ki, geçen 2 sezondaki başarılarda en büyük pay ünal aysal'a ait, 'kümede kal galatasaray'dan 'şampiyonlar ligi çeyrek finaline koşulan 2 sene içerisinde takımı yoktan var eden yalnızca kendisiymiş, allah'tan bu 2 sene boyunca hayattaydık da bu mavraları yemiyoruz. en nihayetinde taraftar dediğin eşhas, mazotunu başarıdan alan, başarısızlık olduğunda geçmişe anında çizgi çeken, günibirlikçi kişilerden oluşmaktadır. gelinen durumda elbette ki birileri harcanacak, futbol takımı berbat durumda, yerli kalitesi yerin dibinde.

    üç aşağı beş yukarı aynı kadro var 2 senedir. bu kadroyu kuran kim? fatih terim. başarılar kimin hanesine yazılacak? ünal aysal. niye? çünkü eşeğin zikinden dolayı.

    ünal aysal özelinde öyle bir başkanlık imajı var ki, kendisi her şeyin kontrolünü eline almış, ticari zekasını ve iş hayatında kendisini başarıya götüren disiplini galatasaray üzerinde de kullanıyor, hiçbir şekilde taviz vermiyor, her şeyi yüce bir feraset ve zeka ile yönetiyor gibi yanlış bir algılama söz konusu insanlarda. oysa 'acımasız bir realite' olarak karşımıza çıkan durum şudur ki, ünal aysal beyefendi galatasaray üzerine çalışmıyor, b planı hiçbir zaman yok, kendisini zaten ilk geldiğinde taç çizgisinin dışına atıverdi, 'ben futboldan anlamam' sözü ile. profesyonellere bırakırım dedi, fatih terim'i getirdi, hoca takımı aynı sene düze çıkardı, peşinden gelen sezonda da başarılar geldi. takım aynı takım, kadro drogba, sneijder ile güçlendirilmiş. 3. sene baktığımızda ise fatih terim eleştiriliyor, mancini'ye enkaz bıraktı diye.

    yanlış anlaşılma olmasın, takımın bu halinden elbette tek sorumlu ünal aysal değil. fatih terim de en az ünal aysal kadar hatalıdır, yanlış transfer politikası izlemesinden dolayı, yerli oyuncu seçimindeki hatalardan dolayı. burada adam kayırmıyoruz, galatasaray için hizmet eden her kimse biz onun yanındayız. geri gelelim bütün ihale fatih terim'e bırakılmamalı, sen koca galatasaray spor kulubünün başkanıysan, olan bitenden kendini soyutlayamazsın, sorumluluktan kaçamazsın.

    fatih terim başlığına 13 kasım'da şunları yazmışım. 13 kasım derken 13 kasım 2012, tam 1 sene önce yani. şimdi mal bulmuş mağribi gibi, milli takım anlaşmasını koz göstererek fatih terim'e bel altı vuranların argümanlarını şampiyonluk zamanlarında, başarı zamanlarında yazmışız. her şey kötüye giderken, piyasaya çıkıp veryansın etmek en kolayıdır çünkü.

    --- alıntı ---

    (bkz: #1090714)

    şu an için gördüğümüz ise şampiyonluk sonrası bir rehavet olduğu ve transfer konusunda akıllı hamleler yapılmadığı. bu noktada da eleştirmemiz gereken kişi yine hocamızdır. farz-ı muhal emmanuel eboue'nin transferi konusunda dik bir duruş sergileyerek benim gözümde mevkisinin dünyada sayılı isimlerinden birini 3.5 milyon euro'ya kendisi transfer ederken; tipini bile gözümüzde canlandıramayacağımız yiğit gökoğlan'a yaklaşık aynı meblağı ödeyerek transfer eden de kendisi. ya da yedeğin yedeği olarak alınan bir furkan özçal'a yıllık 750 bin euro veren yine kendisi. altyapıda kendisinin 4'te birine oynayacak futbolcu mu yok yedeğin yedeği olarak duracak? ya da koca transfer sezonunda çok büyük rakamlara transferler yapılmışken, hala doğru düzgün as futbolcusu olmayan mevkilerimiz var. sol bek misal 2 senede bir sol bek bulunamaz mı?

    şimdi bu verdiğim örnekler üzerinden fmci damgası yemek de var ama bir noktaya işaret etmeye çalışıyorum. fatih terim'i fatih terim yapan genç ve kaliteli türk futbolcu bulması ve yetiştirmesidir. gururla andığımız bütün başarıları fatih hocanın bu çalışmaları sayesinde kazandık. peki ne oldu da şimdi bu türk oyuncu havuzu oluşturulamıyor, alınan oyuncular ise hiç şans verilmeden yok olup gidiyor? üstelik yüksek maliyetle gelmelerine karşın? türkiye'de artık futbolcu mu yetişmiyor ya da gurbette? yok yani kökü mü kurudu futbolcuların? 10 sene önce anadolu'nun çeşitli yerlerinden diyarbakır'dan, karabükten, samsun'dan sakarya'dan gelen adamlar artık yok mu, bitti mi? ergün penbeler, hakan ünsallar, ümit davalalar, hasan şaşlar? yok mu artık yani?

    teknolojik imkanlar da bu kadar gelişmişken yeni oyuncu bulunamaması bence kesinlikle 'futbol piyasası'na uzak durulmasıyla, yakından takip edilmemesiyle ilgilidir. fatih terim de bu noktada eksiktir ya da teknik kadrosunu bu yönde kurmamaktadır. galatasaray taraftarının fatih terim'den beklediği altın bir jenerasyon daha oluşturmasıdır, üstelik yukarıda saydığım maddi durumu kötü bir kulüp varken. 8 milyon eurolar, 5 milyon eurolar verip olmuş oyuncuları çok afedersiniz beğenilmeyen christophe daum alır. fatih terim ise imparatorluğunu genç ve yürekli, bir şeylere ihtiyaç duyan isimler kazandırarak sağlamıştır. bu kadar zor bir durumda olup da bu kadar para harcanan bir kadro hala önemli temel eksiklere sahipse ve başımızda fatih terim gibi taptığımız bir isim varsa taraftar olarak geleceğe güvenle bakamayız ne yazık ki.

    --- alıntı ---

    demem o ki, şu an fatih terim'i nasıl eleştiriyorsak, kulüp başkanı olarak aynı dönemde işlerin başında olan ünal aysal'ı da aynı şekilde eleştirmeliyiz. borsa işlerinden başka kulubün üzerine düşmeyen, takımın hakkını savunamayan, 'bu ateş üfleyerek sönmez' diyip şu an fatih terim'i işbirlikçi olarak yaftalayıp, yerin dibine soktuğumuz federasyona karşı kulubün haklarını koruyamayan, futbol takımı üzerine çalışma yapmayan, b planı olmadan maceralara sürükleyen, şöhretli hoca getirirsem olayı götürürüm mantalitesindeki bir adam da en az fatih terim kadar eleştiriyi hak etmektedir. fatih terim futbol piyasasına uzak eyvallah, peki sen neden bu işte anlayan profesyonellerine danışmıyorsun, yerli oyuncu havuzu oluşturmuyorsun, nordin amrabat'ı transfer ederken gösterdiğin inat ve sebatı yerli futbolcu transferinde göstermiyorsun? kafamda deli sorular.

    *******************

    aynı entrynin sonuna şunu da eklemişim vay anasını ya, şom ağzımı eşekler zikseymiş.

    --- alıntı ---

    buraya geçmişe övgü dolu duygusal bir şeyler karalamak isterdim, şimdi gelecek fatih terim düşmanlığı mesajlarına maruz kalmamak için en azından. popüler olan bu ama hiçbir zaman boş rüzgarların arkasına kapılmamak lazım. geçmiş her zaman için geçmişte kalacaktır, hayat acımasızdır, hatalara fırsat varken müdahale edilmezse bu rüzgara kapılan insanlar, işler cidden kötüleşince ilk idam fermanını yazanlar olacaktır. biz ise üzüldüğümüzle kalacağız. bunu çok gördük, farz-ı misal 2. fatih terim döneminde.

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın