2013-14 Türkiye Süper Lig 11.Hafta Maçı
19:00 Ülker Stadyumu
2 - 0
  • 155
    bu maça 14 senelik çile gözüyle bakmamak lazım. bu maç daha vahim bir konumda bulunmakta. keşke sadece kadıköy deplasmanı vs. konumunda olsa ama bana kalırsa bu maç şampiyonluğu direkt etkileyecek maçtır.

    fenerbahçe kazanırsa bilin ki bu sene %90 şampiyondur. aldığı bu gazla ilk yarı açabildiği kadar açar arayı. bizimkiler olası bir mağlubiyetle birlikte çöküşe geçer ve karışıklıklar başlar. devre arasını iple çekeriz gelsin diye. ama devre arasına kadar bu 9 puanlık fark daha da açılır.

    berabere kalınırsa şayet o zaman bizimkilere biraz özgüven gelir. arada ki fark korunur. beşiktaş 2 hafta sonra fenerbahçe'yi yenmek için daha da celallenir.

    olası bir galatasaray galibiyetinde ise, fenerbahçe işte o zaman tokadı yer. hep o bahsettiğimiz psikolojik üstünlük, fenerbahçe camiasının üzerine çöker. özgüvenleri kırılır, beşiktaş'tan beter bocalarlar. devre arasına kadar galatasaray, fenerbahçe ile arayı tamamen kapatır hatta öne bile geçebilir. bizim futbolcuların ve mancini'nin özgüveni artar. taraftar muhalifliği bırakıp takımı sahiplenir. juventus maçını bile olumlu etkiler olası bir galibiyet.

    taktiksel açıdan değerlendirecek olursak, galatasaray'ın durgun oynaması gereken maç. rakip takımı futboldan soğutmalı, risk almamalı, sürekli pas yaparak rakibi bunaltmalı. maçın son 20 dakikasına kadar kalesinde gol görmez ve bu pasif oyun ile fenerbahçe'yi oynatmazsa, işte o zaman ersun yanal gol için orta sahayı boşaltıp kuyt-sow-emenike-webo 4'lüsü ile gol arayacak. umut-drogba'nın yorduğu fenerbahçe savunmasına ve orta sahada ki boşluklardan yararlanmak için oyuna burak yılmaz dahil edilir ve arka arkaya pozisyonlar bulunabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın