• 8548
    skibbe ve rijkaard'dan sonra bir oyun sistemine sahip olamamış takımımız. bu iki hoca başarısız oldular ama oynattıkları bir sistem vardı. topu kanatlara yayan, takımm halinde iş yapan, verkaçlar yapan, kornerlerden gol bulan ideal bir takım sistemi vardı. devamlılıkları futbolcu kalitesizliğinden olmadı, vs.. oynattıkları oyunu izlediğimizde herşey açıktı. göze hoş geliyor ve üst düzey takımlar gibi ne yaptığını bilen bir şekilde top oynuyorduk.

    bu iki adamdan sonra ne oynadığı belli olmayan, ne yaptığını kendisi bile anlamayan, topu alanın yardırıp gittiği, topu alanın birşeyler yapması beklenen ve hep zoru deneyen bir futbol görür olduk. bu imparator döneminde de böyle oldu sonrasında da böyle devam ediyor.

    imparator zamanında kornerden gol attığımızı hatırlamıyorum. topu kanatlara yayıp bekleri çizgiye indirdiğimizi hatırlamıyorum diyeceğim çünkü kanat adamsız oynuyorduk. imparator göze hoş gelen ama kağıt üzerinde belli olmayan tamamen spontane gelişen futbol oynattırıyordu. bundan hoşnutsuz değildim çünkü kazanıyorduk. zaten biz imparatoru böyle sevdik. lakin bugün gelinen nokta hep bu sistemsizlikten doğan olayların sonucudur.

    dün oynanan 5 kasım 2013 fc kopenhag galatasaray maçında bile kopenhag takımı müthiş kanat hücumları yapmaya çalıştı ve golü de bu şekilde buldular. futbolda gol atmanın en kolay yöntemi duran toplardır. sonrasında ise kanat oyunları gelir. bu iki organizasyona çare bulmak çok zordur. takımın ismi ne olursa olsun çare bulamazsın. yan tarafında olan olaylara tam hakim olamadığındandır. önünde rakip varken yan tarafında olan olaya tam hakim olamazsın. dikkatin dağılır. yan tarafa konsantre olursan önündeki rakip boşta kalır yine gol olur.

    işte biz bu olayı skibbe ve rijkaard'dan sonra unuttuk. futbolda kanat hücumlarının etkinliğini hiç hatırlamadık. unuttuğumuz için 3 senedir kanat oyuncusuz maçlara çıkıyoruz. kanat oyunculu çıktığımız maçlara da kanat hücumsuz oyun oynatıyoruz. demode olmuş gibi gözükse de futbolda çizgiye inip etkili orta yaptığın zaman hala gol atabiliyorsun. futbol ne kadar modernleşsede gol atabiliyorsun.

    bu sezon oynanan kötü futbolun baş sebebi ise ünal aysal'ın şok bir şekilde seçime gitmesi ve bunun sonucunda futbol takımının temel iki direği olan abdürrahim albayrak ve ali dürüst'ün yönetimden gitmesidir. bu adamlar yerli futbolcuları ve kısmen yabancı futbolcuları motive eden, onları sürekli hedefe kitlenmesinde çok etkindiler. futbol dışı sıkıntılarını çözen adamlardı. futbolcuların teknik eğitiminin dışındaki eğitimleri veren kişilerdi. florya'nın evleriymiş gibi hissetmelerini ve bunun sonucunda ekstra katkı almamızı sağlayan adamlardı. böyle iki temel direği yokederseniz futbolcular sahada ekstra işler yapmak için bir neden göremezler. bu sezon herkes motivasyonunu kaybetmiş durumda. sebebi bu iki adamın olmamasıdır. eskiden oyuncular heyecan duyoyordu şimdi ise antremana isteksiz geliyorlar. bu da sahaya yansıyor.

    albayrak ve dürüst futbo dışı en önemli neden kötü futbolun. futbol içi ise en temel neden sistemsizlik. tamamen spontane gelişen, topu alanın yardırıp gitmesinin beklenmesi ve birşeyler yapması beklenen, yanlış kadro planlaması. sol beki olmayan bir takımız. başka yazmaya gerek yok aslında.
App Store'dan indirin Google Play'den alın