• 38
    formaları ve formaya eşdeğer klasik ürünleri hariç tutarsak millet sırf galatasaray adı altında para harcasın diye üretilmiş bir sürü ıvır zıvır şeyin insanda yarattığı baş ağrısı, maddi ve manevi israf duygusu.

    bazen bir şey görüyorsun aklın başından gidiyor tamam da bu durum toplam ürün çeşidinin ancak yüzde beş veya yüzde onu için geçerli; bazısı da işçilik, tasarım ve konsept açısından öyle çok sırıtıyor ki insandaki o duygusal büyü ister istemez uçup gidiyor ve kapitalizm ve tüketim ekonomisi ile bağlantılı saçma sapan senaryolar akla doluşuyor. bu hassas çizgi son on on beş yılda fazlasıyla geçildiği için doğal olarak biraz hissizleştim.

    bu yüzden de eğer bir sevinçten söz edecek isek bu şey örneğin "gs store'a girince hissedilen sevinç" değil de bana göre sadece "parçalı forma görülünce hissedilen sevinç" şeklindedir.

    çok genel konuşmuş gibi oldum ama buna yönelik verilebilecek örnekler mesela mercan formadır, ali sami yen stadı maketidir (bkz: #965317), samimiyetsiz sevgililer günü paketleridir, nostaljik adı altında çıkarılan fakat tarihi gerçekliklerden uzak ürünlerdir vs.

    ama hakkını vereyim, kadın çorabı ve bebek deniz ürünleri gibi şeyler çok güzel.
App Store'dan indirin Google Play'den alın