resim
Armindo Tué Na Bangna
Takım:Braga
Mevki:Sol Kanat
Yaş:29
Boy:1.73
Uyruk:Portekiz
  • 472
    allah vergisi özellikleri çok üst düzeyde olan, ancak kendisine avantaj sağlayan bu özelliklerin beraberinde getirdiği dezavantajlarla nasıl mücadece edeceğine dair yaşı gereği henüz bir fikir sahibi olmayan portekizli genç "yıldız adayımız".

    13 eylül 2013 galatasaray antalyaspor maçının ikinci yarısında sol ayağıyla çektiği şuta bakarsak, bu adam hem topa vurmayı biliyor, hem de esasen sağ ayaklı olmasına rağmen, sol ayağını da belli bir oranda olumlu kullanabiliyor.

    28 eylül 2013 galatasaray çaykur rizespor maçı, 2013 fifa 20 yaş altı dünya kupası, kendisi hakkında önceden yapılmış yorumlar ve bazı videolarına bakacak olursak ise, kendisi bol miktarda boş kaleye gol kaçırabiliyor. peki, her iki ayağına da uzak mesafeden isabetli pas, orta ve şut çıkarabilecek kadar hakim olan bir adam, nası böyle bir istatistiğe imza atabilir? bu noktada benim görebildiğim ortak nokta şudur; bruma çok hızlı ve çabuk bir oyuncudur, ancak çabukluğu hızlılığı kadar ileri değildir. bu sebeple, hızını aldığı pozisyonlarda vücudu anlık hareketlere el verirken, kontrol gerektiren hamleleri yapmasına izin vermemektedir.

    kayak yapanlar bilirler. kayakta beceri, hızlı gidebilmek değil, hızınız arttıkça vücudunuza ne kadar hakim olabildiğiniz ile alakalıdır. bruma'nın da sorunu bunun aynısı. yani bruma'nın uzaktan bir şutla gol atması, karşı karşıya gol atmasından kendisi adına daha kolaydır. karşı karşıya atacağı gollerin ise büyük bir çoğunluğu biraz da şansının yardımıyla kaleye girecektir. zira, bruma'nın yavaşlama hızı (deceleration) hızlanma hızının (acceleration) çok gerisindedir.

    toparlayacak olursak, kendisi bir yıldız değildir ancak diğer yıldız adaylarıyla karşılaştırıldığında bu sıfata pek çok yaşıtından çok daha yakın bir adaydır. bu anlamda drogba gibi bir hocanın elinden geçmesi şu anda kendisi için çok ama çok büyük bir şans. ancak, yaşadığı sorunların bahsettiğim şekilde vücuduyla alakası olmasından ve henüz yaşı itibariyle vücud gelişimini tam olarak tamamlamamış olmasından ötürü, çok iyi bir kişisel antrenöre ihtiyacı vardır. açıkça söyleyebilirim ki, kendisi bizde değil de, manchester united'da olsaydı, kendisinin gerçek bir yıldız olacağına inancım biraz daha fazla olurdu. bunun sebebi de, hem oyuncu yetiştirmedeki beceriksizliğimiz, hem de ligimizin oyun anlamındaki kalitesizliği. dilerim, galatasaray bruma'ya gelişim anlamında bir arsenal değilse bile, marsilya etkisi sunar, bruma'nın gelişimi olumlu seyreder ve sırf galatasaray değil, dünya futbolu da çok büyük bir yıldız kazanır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın