resim
Armindo Tué Na Bangna
Takım:Braga
Mevki:Sol Kanat
Yaş:29
Boy:1.73
Uyruk:Portekiz
  • 461
    bir gün dünyanın en iyileri arasına adı yazılacak futbolcu. yıllar önce ribery'nin marsilya'ya kaçıp, fransa milli takımına seçilmesi, ardından da bayern münih'e gidip dünyanın en iyi futbolcusu seçilmesi sürecinde dikkat ettiğim ve asla aklımdan çıkmayan bir husus var. ribery marsilya'da gösterdiği performansla fransa milli takımına seçilmişti. net olarak herkes şaşırmıştı. yönetimin parasını zamanında ödeme zahmeti bile göstermeyeceği bir futbolcuydu. yaralı bir yüzü vardı, sikindirik bir takımdan gelmişti. afrika'nın mülteci kampından getirilmiş, çaresiz adam muamelesi yapılmıştı bu adama. fransa milli takımına seçilince hepimizin kafasında soru işaretleri oluşmaya başladı. boru mu lan. 200 bin eurosunu vermediğin adam fransa'nın dünya kupası kadrosuna alınıyor. herkesin gözü ribery'e dönmüştü. onu destekleyen ilk açıklama, meksika'yla oynanan dünya kupası öncesi hazırlık maçında thierry henry tarafından geldi. asla unutmadığım o sözleri aynen buraya aktarıyorum;

    "ribery'nin nasıl oynadığını gördünüz. o korkmuyor, sürekli topla buluşmak istiyor ve her zaman hücumu düşünüyor. ribery bir defans oyuncusu için kabus gibi. çünkü topla buluştuğu anda hemen kaleyi düşünüyor. ribery, maçın skorunun ne olduğuna dikkat etmez ve hesap yapmaz. işte bu nedenle ben ribery gibi oyunculara değer veriyorum."

    şimdi bruma'nın hızını, tekniğini, çevikliğini bir kenara bırakıp soruyorum. bu sözlerdeki ribery'yi çıkarıp, yerine bruma'yı monte etsek ne değişir? 6-1 yenik durumdayken real madrid savunmasını ipe diztikten sonra çektiği şut, gol olmayınca yaşadığı hırs patlaması. beşiktaş maçında 1-0 yenik durumdaki takımını şaha kaldırması, rizespor maçında akın akın gelmesi. sonsuza kadar hücum yapacak bir görüntüsü var bu adamın.

    ribery sonrası kalbi burkulan galatasaray taraftarına allah'ın bir lütfudur bruma. bu adam dünyanın en iyi kulüplerinde forma giyecek, ancak daha önce bizi uçuracak, çok sevindirecek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın