• 2541
    herkesin dilindeki kurumsallaşma olayına bakış açılarını bir türlü çözemediğim yönetim.

    24 eylül 2013 akşamına bir gidelim önce. galatasaray futbol takımı antrenmanda fatih terim takımın başında, yönetim kurulu ise o sıralarda toplantıda.

    bildiğim kadarıyla sırayla hem derneğin, hem de şirketin yönetim kurulu toplantıları var.

    bakıyoruz galatasaray spor klubü tüzüğüne şöyle bir ifade var; "yönetim kurulu, kulüp başkanı ve tüzüğün 59. maddesinde belirlenen koşullara sahip on asıl üyeden oluşur. yedek üye sayısı beştir".

    yönetim kurulu üyeleri de burada; http://www.galatasaray.org/...gi/yonetimkurulu.php

    şimdi yönetim kurulu toplantısına kaç kişi girer bilmiyorum en fazla 15 olur. dışarıdan bülen tutlun, lütfü arıboğan gibi yk üyesi olmayan birkaç kişi daha girse taş çatlasın 20 kişilik bir grup. o kadar olacağını da sanmıyorum ayrıca.

    sen toplantı halindesin ve o toplantıda aldığın "fatih terim ile yolların ayrıldığı"na ilişkin kararı senin toplantın devam ederken rasim ozan kütahyalı, kadir çetinçalı, ibrahim setem, ali naci küçük ve daha bir çok kişi twitterdan çatır çatır yazıyor. bu sırada fatih terim hala florya'da ve takımını çalıştırıyor.

    şimdi bana birisi bu yapılanın kurumsallaşmanın ne tarafına denk düştüğünü bir anlatsın allah aşkına.

    ulan afedersin sikko şirketler bile en alt düzey personelini bu şekilde işten çıkarmazken sen 40 yıllık efsaneni buruşturup atıyorsun.

    şimdi çok kurumsal başkan ünal aysal, çatır çatır florya personelini kovduğu gibi yönetim kurulu toplantısından medyadaki soytarılarına haber uçuran üyesini de kovar mı sizce? yoksa zaten bu haberlerin medyaya servis edilmesi onun minik bir taktiği miydi?

    kurumsallaşma dediğiniz olaya karşı değiliz. ama bilin ki biz kurumsallaşamayız. ve bu yapılanı asla unutmayız sevgili başkan..

    bugün cumartesi, akşama görüşürüz...
App Store'dan indirin Google Play'den alın