resim
Ünal Aysal
Görev:Başkan
Takım:-
Yaş:83
Uyruk:Türkiye
  • 3553
    fatih terim üzerinden kendisine ciddi haksızlık yapılıyor. geçen bir yerde okudum, adnan polat yönetimsel olarak ünal aysal kadar başarılıydı ama fatih terim gibi bir teknik direktörü olmadığı için, sportif anlamda başarılı olamadı ve yollandı. fatih terim başarılı olduğu sürece, ünal aysal da başarılı. başarısız olduğu zaman ise ünal aysal'ın da ayağı kayar, diyordu.

    cidden şaşırdım. ünal aysal için fatih terim bir şanstır, doğrudur ama aynı şekilde fatih terim için de ünal aysal bir şanstır. ikinci fatih terim dönemince kendisine kurulan dandik takımla nasıl bir başarısızlık yaşadığını hepimiz biliyoruz fatih terim'in. ya da yurt dışı maceralarında birlikte çalıştığı tuhaf kulüp başkanları ile olan sorunları doğrultusunda bir şekilde kulüpten uzaklaştırıldığı. yani, fatih terim, kötü başkanlarlar ile çalıştığı her dönem başarısız oldu ya da takımda büyük sorun yaşadı.

    ünal aysal, fatih terim'e huzurlu bir çalışma ortamı, iyi bir bütçe, sağlıklı bir ekip temin etti. hiçbir başkanın önüne eğilmedi. gerektiğinde televizyona çıkıp herkese cevap verdi. kimse ile karşı karşıya bıraktırmadı kulübü.

    takıma bir vizyon kattı. büyük sponsorluklar kazandırdı. biz, memleket olarak bu tip adamlara alışık değiliz. bizim insanımız akılcı, sonraki adımları da düşünerek hareket eden insanı pek sevmez. bizim insanımız kısa vade sonucuna odaklı yaklaşır ve bu bağlamda her olayda anında parlayan, astığım astık, kestiğim kestik insanı sever. o yüzden ünal aysal modeli biraz garip geliyor.

    mesela fatih terim'e neden milli takım için izin verdi deniliyor. ulan, her boktan nem kapabilen ve başkana trip atan fatih terim'e, hocam izin vermiyorum, dese neler olabilir farkında mısınız? adam en doğrusunu yaparak, fatih terim'i çiğnemeyerek kararı kendisine bıraktı.

    fatih terim başarısız olursa ünal aysal'ın da koltuğu sallanır fikrine katılmıyorum. adamın amacı zaten kulübü kişilerden bağımsız bir yapıya ulaştırmak. yani bugün fatih terim gelir şampiyon yapar, yarın ahmet gelir, beş yıl sonra mehmet gelir. galatasaray'ın bir kimliği vardır ve o hep devam eder. olması gereken de odur. mesela hep övülerek bahsedilir, galatasaray şampiyonluklarının üçte birinde fatih terim imzası var. bu çok güzel bir şey gibi gözükse de galatasaray'ın nasıl kişilere bağımlı bir yapısı olduğunu gösteriyor. he, gönül ister ki fatih terim 10 yıl daha kalsın ve 10 defa daha şampiyon olsun. ancak galatasaray fatih terim'e bağlı kalmasın. fatih terim olmadığı zaman saçmalamasın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın