• 37
    basindan beri hemen her gun takip ettigim turnuva.

    ilk tur ve ikinci tur gruplarinda cok surpriz sonuclar alindi, surpriz takimlar ust turlara cikti. belcika ve finlandiya bu takimlardan en dikkat cekicileri idi. 2. tur maclarinda da surpriz sonuclar aldi bu takimlar. belcika son macta letonya'yi iddiasi olmadigi macta turnuva disina itip, ukrayna'yi ceyrek finale gonderirken; finlandiya ise son macta ev sahibi slovenya'yi farkli bir skorla maglup etti. ilk turda yunanistan'dan caldiklari mac ile ise de yunanlar turnuva disinda kaldi. aksi takdirde ispanya'yi ceyrek finallerde bile goremeyecektik.

    ceyrek final eslesmelerine gelirsek eger; ispanya sirplara acikamayacaktir *, grup asamalarinda aldiklari maglubiyetlere ragmen benim favorim hala ispanya. hedef maclari kaybetti gibi gorunseler de ispanyollar grup asamasindan sonra acilip farkli basketbol oynayan, cok coskulu bir takim.

    slovenya-fransa eslesmesinde favorim fransa. slovenya'da olurucu penetreleri olan dragic kardeslere, fransa'nin uzun kollu savunmacilarinin cevap verecegini dusunuyorum. dis atislarda da slovenya cok enteresan bir takim. duzen icinde attiklari sutlarda isabet oranlari cok yuksek. bizi eledikleri bir mac hatirlarim, sadece serbest atis ve 3'lukler ile sayi yapiyorlardi ve o sekilde bizi yenmislerdi. mac cekismeli gececektir, her iki taraf da hemen pes etmez ama kazanan bence fransa olur.

    hirvatistan-ukrayna eslesmesinde hirvatlar tecrube ile daha agir basiyor. ukrayna turnuva boyunca iyi basketbol oynayip surpriz sonuclar elde etti. macta kopma olmaz ama hirvatlar kontrollu basketbolla sonuca giderler. jasmin represa bilindigi uzere onemli bir koc ve cok onemli bir tecrube.

    litvanya-italya eslesmesi bence en cetin mac olacak ceyrek finallerde. litvanya tecrube olarak agir bassa da italyanlarin gercekten cok etkili oyunculari var. basta marco belinelli gibi gorunse de bence takimin gizli silahi alessandro gentile. bu iki isim disinda ise luigi datome muthis bir hucum silahi. mac icine bazen cok kopuyor italyanlar. ispanya'yi yendikleri macta iki kere mactan koptular ve toplamda 15 dakika boyunca 0 sayi urettiler. ancak macin sonunda cok iyi bir geri donusle maci kazandilar. litvanya mekanize bir takim. one cikan superstarlari yok, takim oyunu oynuyorlar. lakin bu macta one cikacak en az 2 isme ihtiyaclari olacak, yoksa maci kazanmalari cok zor. benim favorim italya.

    once de yazdigim gibi turnuva icin kesin favorim ispanya. tam kadro olmasalarda, oyuna sonradan girip macin seyrini degistirebilecek en az 5 oyunculari var. boyle bir luks baska hicbir takimda yok. marc gasol durduruldugu takdirde onemli sikintilar yasayan bir takim ispanya. fakat onu durdurmak da o kadar kolay bir is degil, becerebilen cok az takim oldu. omer asik'lik bir takim ispanya aslinda tam olarak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın