2013-14 Türkiye Süper Lig 4.Hafta Maçı
20:00 Türk Telekom Arena
1 - 1
  • 133
    maç notları özetle şöyle.

    1. cuma gecesi istanbul'da maç yapmak yasaklanmalı. hem şehirde yaşayanlara yazık hem maça gidenlere. maç sebebiyle tüm çevre yolları her iki yönde kilitlendi, trafik %100 arttı. cuma günleri maç trafiğinin yarattığı ekstra maliyet hesaplansa eminim ciddi bir ek maliyet çıkacaktır. hava çok aşırı rutubetliydi. çocuk ve hanım taraftar sayısı diğer maçlara göre daha fazlaydı.

    2. galatasaray taraftarı en kötü maç performanslarından birini sergiledi. maç içinde stadın 4 tarafıyla birlikte bir söz, beste vs olmadı. 34. dakika her yer taksim ve sık bakalım bestesi söylendi (opel ve doğu). 34. dakika da çıkan ses düzeyi bir daha çıkmadı. gözlemim şu; taraftarımız siyasi tercih söylemlerini taraftarı olduğu takıma olan söylemlerinden çok daha yüksek sesle söylemekte. felsefeciler bunun sebebini araştırabilir. eleştirdiğimiz pegasus eleştirdiğimiz düzeyi bile arattı. pegasus her maç büyük düşüş içinde. opel ise iflah olmaz durumda. doğudan ümitliydim ancak onlarda kötüydü. batı ise var mı yok mu belli değil. özetle taraftar performansı olarak en kötü maçlardan birini sergiledik.

    3. takım formsuzdu. defans şampiyon olduğumuz 2 senenin ilk 10 maçındaki hastalığına aynen devam etmekte. top çıkaramıyoruz. bu işi aslında ispanyol devşirme sol bek rieara ciddi anlamda çözmüştü. ancak yabancı kısıtlaması sebebiyle riera ilk 4 lig maçında oynayamadı. 90 dakikanın 15 dakikasını top çıkaramamakla kaybediyoruz, oyun yavaşlıyor, rakip kendini topluyor.

    4. amrabat ve özellikle emre, azda olsa engin aşırı taraftar tepkisine maruz kaldı. emre çıkarken aşırı şekilde ıslıklandı ve yuhalandı. hoca, yardımcıları ve oyuncular dahil tüm takımın rehabilitasyon merkezine ihtiyacı var. bu iş kurumsal yapı ve bilimsel yöntemlerle yapılmalı. (bkz: basit kaçırılan goller) (bkz: basit pas hataları)

    5. 4 maçta 4 gol atabilen bir takımız. lige iyi başlamadık. taraftar ciddi anlamda sorunlu. bu yıl duraklama dönemine girmemek için kafa patlatmak zorundayız.

    6. sayın ünal başkan taraftardan sorumlu yöneticin yok anladık, ama hoca, teknik ekip ve oyuncular için ne düşünmektesin? arda turan futbolu ispanya'da mı öğrendi? yağ oranı nasıl düştü? bir hoca 30 topçu, 10 idari adam ve yüzlerce sorunla başa çıkabilir mi? 25 metreden süzüle süzüle gelen topa kafa vuramayan golcümüz var. korner atamayan oyuncularımız var. taraftardan korkan oyuncularımız var. hoca dahil ciddi bir rehabilitasyon merkezine ihtiyaç var. görev ise başkanda. bruma belli ki büyük yetenek ancak en fazla 3 ayda kendimize benzetiriz. işte o yüzden sporcu yeteneklerini geliştiren rehabilitasyon merkezi şart. fatih terim allah uzun versin bu gün var yarın yok. kaldı ki kendisi doğal olarak yorgun ve yanında kanımca güçlü bir yardımcı ekip yok. ceo'muza verilen aylık maaş kadar maliyetle bu işin altından kalkabiliriz.

    7. amrabat ve emre tepkilerin aksine iyi başladı. ancak yediğimiz gol sonrası öfkeli taraftar sorunu karşımıza çıktı. taraftar rakibe veya hakeme baskı yapmadığı gibi kendi oyuncularını yuhalayarak maçın içine etmekte. taraftarın yuhalama dışında beden dili ise felaket.

    her şeye rağmen 17 eylül 2013 galatasaray real madrid maçından ise çok ümitliyim. lig için ise önümüzdeki maçlara bakacağız. özellikle önümüzdeki 6 maç sabırlı olmak zorundayız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın