• 16667
    çok değil geçen yıl ekim ayı fifa sıralamasında biz 36. sırada yer alırken romanya 46. sıradaydı. şükrü saracoğlu’ndaki maç öncesi sıralama böyle arzu endam ederken abdullah avcı yönetimindeki ulusal takımımız da tüm ihtişamıyla sahaya çıkmıştı. baskılı da gözüküyorduk oyunda. rumenler ise pusuya yatıp gömülü defans yaparken, sadece 3 kontra (marica-grazov-stancu) oyuncusuyla golü düşünüyordu. evet, devamlı rakip kaledeydik ama sadece o kadar... devre biterken bir anlık gafletle (semih-ömer toprak ve volkan’ın zincirleme hatası) golü yemiştik. ve o golle de hüsrana uğramıştık. maç sonu dip notumu ise ‘bu takıma nasıl yenildik?’ diye düşmüştüm…

    fifa sıralamasına dün gündüz vakti yine baktım. aradan 11 ay geçmiş, biz 58. sıraya gerilemişiz; romanya 33. sıraya yükselmiş. yükselmiş de onlar avrupa kupalarında yoklar, biz ise iki takımımızla avrupa’da çeyrek final ve yarı final görmüşüz… dün akşam ulusal takımımızın başında avrupa’da çeyrek final gören hoca vardı. andorra kadrosuyla fazla oynamadı fatih terim, sadece olması gereken selçuk sahadaydı. doğrusu da buydu. piturca’nın karşılaşma öncesi söylediği gibi romanya sakin, kontrollü ve rakibinin üstüne gelmesini bekleyen bir görüntüdeydi. çok gömüldüler kendi alanlarına ama biz üstlerine üstlerine gidiyorduk. umut 9’da ince bir pas attı partnerine o da ince düşündü; ah, ah kaçırmaması lazımdı. ancak 22’de caner’in ortasını affetmedi golcü burak. sevindirici durum golden sonra da romanya’nın sahasında kalmasıydı. norveçli hakem moen de terim’in real maçı bitimindeki sözlerini unutmamış olacak ki bizi hep kolladı.
    ikinci yarıda da yine topu istediği gibi hükmeden taraftık. hayret, piturca ekmeğimize yağ sürdü. çok korktuğum grazov zaten sakattı, torje ve marica’yı da ikinci 45’e çıkarmayınca ‘oh’ çektim. deneyimsiz maxim ve popa bizim defansı zorlayamazdı, zorlayamadılar da... aksine biz 2 net fırsat daha kaçırdık. son 10 dakikalık bölümde dahi romanya değil, ulusal takımımız rakip sahada daha çok gözüktü. sağolasın piturca, içten söylüyorum; mucizeyi gerçekleştirirsek emin ol ortağı sensin!..

    osman korkmazel
App Store'dan indirin Google Play'den alın