• 82
    2004 atina olimpiyatlarından kalan tesisleri evet yunanlar götlerine sokmuşlardır. şu an çoğu atıl durumdadır. cidden öyle.

    şimdi projelere falan bakın. istanbul için büyük bi eziyet. yıllarca sürecek inşaatlar. olimpiyat stadına bakın en azından. vuhaaaaa 80.000 kişilik stad vay amk dedik. hal ortada. kullanan var mı? giden var mı? iyi hatırlayan var mı? ulan kulüp takımları bile burun kıvırır olmuş neden bahsediyorsunuz? hepsi böyle olacak. yapılan tüm tesisler orada öyle kalacak. insana değer verdiğimiz mi var sanki. sokaklarda engelli yolu bile yok. kaldırımlar için konuşuyorum. çıkın bebek arabanızla nasıl gezeceksiniz. merak eden buyursun denemek bedava.

    tesis yapacak, olimpiyat için değil, kendi vatandaşı için yapar.

    sorun güney afrika'ya dünya kupasını yaptıkları için mutlu olmuşlar mı? o kadar stat ne haldeymiş. zenginleşmişler mi? sorun bakalım ya. imkan yoksa bi okuyun araştırın.

    neden bu olimpiyatı istiyoruz?

    bakalım bi klibe evet. sanki eurovision'a katılıyoruz. ülke güzellikleri falan. sultanahmet süper, kapalıçarşı on numara. harika. tamam elbette gösterceksin. ya olimpiyat ruhu. ulan o beş halka ne demek, her renk neyi temsil ediyor onu biri anlatsın şunlara. geçmişe bakın. hangi ülke bu işten kar etmiş bakın yahu.

    bölgemize barış getirir yalanları ayrıca çok utanç verici. hani barış, kardeşlik, hoşgörü evet bunlarda bahsedilecek ama bunu diyecek kişiler siz değilsiniz. herkesin ağzında olan "sayın başbakan" harika, hükümetimiz süpere gelen konuşmalar cidden çok itici. hoşgörü sadece bi kelimeden ibaret. öyle kalıplaşmış işte.

    "her düşünceye saygım var ama" lı cümleler gibi samimiyetsiz bu hoşgörü lafı buralarda. aması neymiş kardeşim. devamını getir. getir de ne mal olduğunu öğrenelim. yaratılanı severim yaratandan ötürünü git şu köşede söyle kulaklarım daha fazla yalan duymasın.

    milliyetçilik yıllar boyu umrumda olan bi şey değil insanoğlu. kendime dünya vatandaşı derim kimse de bi şey diyemez. saygıdan dolayı hani. tarafsız gözle bakınca kim alırdan çok kim almamalı diyorum. barış olan yere gider olimpiyat. olimpiyatla barış gelmez. sen önce insanına değer ver. şimdi komiteye verdiğin sözleri eğer oylama sonucunda ev sahipliğini kaybedersen yapacak mısın bana bunu söyle. statlarını engellilere uygun hale getirecek misin? toki 10 katlı ruhsuz binalar dikip, biz işte süper şeyler yaptık, diye yutturmasınlar bize.

    hadi bakalım oylama da başladı. ayık olalım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın