• 2464
    bana göre hatalı oldukları bir değil birkaç konu var.

    bir; kadromuz 1 sene yaşlandı. göz ardı edilen bir durum. yaşlı bir kadromuz var, muhtemelen yine üç kulvarı taşıyamayacak. türkiye kupası gözden çıkarılmış diye algılıyorum. galatasaray lokalde oynadığı her turnuvanın favorisi olmalı.

    iki; takımın iyi futbol oynadığı yanılgısı var. kötü durumdaki fenerbahçe’den kupaları alıyoruz diye vasat futbolumuzu görmezden geliyoruz. yıldız isim transferlerini ihtiyaca yönelik değil fırsat transferi olarak yapıyoruz. bu da sistem değişikliğine haliyle kötü futbola sebep oluyor.

    üç; 6+0+4 ve 5+0+3 kuralına yönelik belirli bir planımız yok. belli ki lobilerine çok güvenmişler fakat evdeki hesap çarşıya uymadı. fatih terim milli takımın hocası olarak sadece 4 tane türk oyuncu çağırabiliyor kendi takımından. o kadar vasat, o kadar affedilmez bir durum. öyle plansızız ki aydın’ı transferin son günü geri almak zorunda kalıyor, neredeyse burak’ı satıyor, transfer ettiğimiz tek türk oyuncu erman’ı başka takımlara göndermeye çalışıyoruz.

    dört; rakiplerin güçlerini artırdığı önemsenmiyor. doğrudur, fenerbahçe lige kötü başlamış olabilir fakat gayet güçlü bir kadrosu var. iyi futbol oynayabilecek potansiyelleri ve toparlanma ihtimalleri çok yüksek. geçen seneki kadar düşük puanda kalmayacaktır. beşiktaş da atılım halinde fakat stadı olmayan takım şampiyonluğa oynayamaz. yine de tehdit olarak düşünülmeli. yapılanmaları iyi gidiyor zira.

    beş; eldeki futbolcuların yıllık maaşları çok yüksek, hem elden çıkarırken çok zorlanıyoruz hem de görünmez masraflarımız artıyor. yok pahasına futbolcu satmak durumunda kalıyoruz. almaya kalksak 5 milyondan aşağı fiyat biçilmeyecek adamları 200 bin’e satınca iş yapmış oluyoruz.

    her şeyi fatih terim’in sihrine bırakmak hiç yardımcı olmamaktır. dikkat.
App Store'dan indirin Google Play'den alın