resim
Armindo Tué Na Bangna
Takım:Braga
Mevki:Sol Kanat
Yaş:29
Boy:1.73
Uyruk:Portekiz
  • 196
    18 yaşındaki bu kardeşimiz transferiyle galatasaray futbol takımı'nın en genç oyuncusu olmuştur. kendisinden sonra en genç üç oyuncu; eray işcan, semih kaya ve emre çolak'tır. *

    kendisini hiç alıcı gözle izlemedim. bu sebeple oyuncuğu hakkında malumatım yok. fakat gerçek olan bir şey var ki; transferinin orta ve uzun vadeli verim almak için yapıldığı. yani "yeni ronaldo, yeni nani" gazına gelip kimse kısa vadede kendisinden bir şey beklemesin. ki bu kendisinin üzerindeki baskıyı artırmaktan başka bir işe yaramaz. yani ilk maçında arena'ya çıkıp sağdan soldan yardırıp goller atar diye beklemeyelim.

    kendisi henüz 18 yaşında. geçen sezonun devre arasıda sporting lizbon a takmına yükselmiş. ligte 13 maç forma giymiş, 11 maç ilk on bir başlayıp 2 kere de sonradan oyuna girmiş ve ligi 1 gol 4 asistle tamamlamış. daha sonra ise 2013 fifa 20 yaş altı dünya kupası'nın yıldızlarından biri olmuştu.

    ayrıca belirtmekte fayda da var; kendisi kulübüyle problem yaşadığı için yaz kampına katılmamış. yani fiziksel olarak da hazır durumda değil. kısacası yıldız oyuncu gazına gelmeden, ödenen bonservis bedelini şimdilik görmezden gelerek kendine kısa vadede kendisinden çok şeyler beklememek gerekiyor.

    kendisi galatasaray için ilk ve önemli bir projedir. ve belki de bu proje gelecekte birçok genç oyuncu noktasında izlenecek yol konusunda bizim için yol haritası olacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın