• 8080
    emre çolak, engin baytar, erman kılıç, hatta yekta kurtuluş gibi mevki bunalımı yaşayan oyuncuları var ve bana göre bu durum bizi ciddi derecede aşağıya çekiyor.

    şimdi bu adamlar kanat oyuncusu değil, ofansif orta saha oyuncusu değil, merkezi orta saha oyuncusu da değil. görüşlerimi tek tek yazmak istiyorum;

    emre çolak aslen on numara ama sol ayaklı diye sol açıkta falan oynatılıyor ve sıçıyor. çalım atamaz, kırk kere etrafında dönmeden pas atamaz. evladımız falan seviyorum da keratayı ama garip bir adam cidden. zerre gelişme kaydetmedi kaç senedir. on numara kontenjanının tapusu sneijder'de diye sol çizgide biz bu adama katlanmak zorunda mıyız? çok bayılıyor isek oynatalım sneijder'in yerine ama olmuyorsa da bence zorlamamak gerek.

    engin baytar aslen sol açıktı ama göbek bağladıktan sonra yavaş yavaş merkeze kaydırıldı. en yüksek potansiyelli ve de gayretli isim ama geçen sezon başına gelen ceza hadisesi kafasını da performansını da aşağıya çekti. bir merkezi orta saha oyuncusu olarak hala istenen düzeyde değil ama elinden geleni yapıyor orası net. engin'i de çok severim ama ne yazık ki yetersiz. eskisi kadar çalım atamıyor, oyun tarzı hala bencil. rakibi ısırması ve markajı başarılı, bazen acayip yaratıcı paslar atıyor.

    erman kılıç safkan bir on numara ama bizde o mevkide oynamayı ancak rüyasında görür. çizgide oynadığı zaman yerini kabak gibi yadırgadığı da bir gerçek ama yine de illa çizgiye devşirilecek. olmuyor, olmayacak. çok siyi niyetli bir adam her yanından sempatiklik akıyor ama bu işler böyle olmuyor işte. hızlı ve gayretli diye pres gücü iyi olacak diye bir şey yok. keşke adam gibi yerinde oynatsak da verim alsak diyeceğim ama inşallah türkiye kupasında...

    yekta kurtuluş bizde merkezi orta saha olarak oynuyor ama aslen ne bilmiyorum. kasımpaşa'da bazen ofansif orta saha, bazen de sağ kanat gibi oynuyordu ama merkezde oynadığı pek aklımda kalmamış. aranılan özelliklere sahip olduğunu düşünmüyorum. markajı da yer tutuşu da iyi değil. hızlı bir adam, az buçuk çalım yeteneği var ve pasları da iyi ama hepsi bu. takımın savunma gücüne aman aman bir katkısı yok.

    yani görüldüğü üzere bence tüm bu adamların hücum özellikleri savunma özelliklerinden daha iyi ama ne yazık ki salt hücumcu olarak dahi öyle elle tutulur bir yanları yok. allah'ın ceyhun gülselam'ı bile ne idüğü belli derli toplu bir adam. gözün kapalı koyabiliyorsun bir yere hani yoruma kapalı ama bu adamlar sürekli bulundukları kabın şeklini almaya meyilli olduklarından sadece kalabalık yapıyorlar bana göre.

    bu takımın kağıt üzerinde sol açığı nordin amrabat, sağ açığı da kazım kazım'dır ama amrabat bal yapmayan arı olarak başımıza kaldı, kazım da vallahi iyi bence ama bilmiyoruz artık durumunu bir türlü forma şansı bulamadı herhalde hazır değil. bir de hamit ve riera gibi orta sahanın sağında ve solunda oynayabilecek oyuncularımız var ama biri ileri derece formsuz ve belinden sakatlığı var, diğeri de beklentileri veremedi ve başarıyla sol beke devşirildi ama bu sefer de yabancı sınırına takıldı.

    nani, arda, bruma... kim gelecekse gelsin artık adam gibi kanat oyuncumuz olsun. orta sahaya da mevkisi net ve performansı görece daha garanti adam gibi yedekler alalım önümüzdeki yıllarda. bu açıdan alper potuk iyi bir yatırım olabilirdi ama fırsat kaçtı işte. yemin ederim en tepede saydığım oyuncuların hiçbirine eyvallahım yok şu an. bıktım bu kaypak adamlardan. ceyhun, melo, selçuk, sneijder... ne kadar net bak gözün kapalı dizersin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın