• 8035
    ben futbolda istikrardan yanayım. buna teknik kadro da dahildir, takımın sistemi de. fatih terim 3. kez takımın başına geçtiğinde, herşeyi sil baştan yapmaya gelmişti; takımı, altyapıyı, teknik kadroyu vs vs. en büyük beklentim, bugün birçok avrupa takımının da yaptığı gibi sadece a takımına değil, tüm yaş gruplarına aynı sistemi öğretmenkti. eğer yeniden yapılanan bir takıma geliyorsanız, sisteme göre oyuncu kadrosunu oluşturursunuz; ama oturmuş bir takıma geliyosanız ya da iyi kadrosu olan bir takıma geliyorsanız var olan oyuncu kadrosuna göre bir sistem uygularsınız.fatih terim, yıkılmış bir takımı yeniden yapılandırma için gelmişti.
    transferler vs yapıldı, takım sezona 4-1-4-1 dizilişiyle çıktı. kısır futbol olunca, 4-4-2ye dönüldü ve çok iyi sonuç verdi, muhteşem futbol, bol gollü karşılaşmalar ve şampiyonluk. ikinci sezon, 4-4-2yle devam edildi, ama önceki sezona oranla oynanan oyun çok iyi değildi. devre arası wesley sneijder ve didier drogba takıma katıldı, hooop 4-1-2-1-2ye dönüldü. kısa vadede ligde ve şampiyonlar liginde sonuç verdi bu değişim ve yine şampiyonluk geldi. ve 3. sezon.. takım şu anda 4-1-2-1-2 oynuyor yine, ama fatih hocanın bir kanat oyuncusu istediği konuşuluyor, ki bu da sistemin yine değişeceği anlamına geliyor. en kuvvetli aday, 4-2-3-1.
    son 2 yılda rakiplerinin mahkemelerde savunma vermekle boğustugu bir ortamda, en başından bir sistem belirlenip, o sistemi her sezon biraz daha geliştirirerek bugün gıptayla izlediğimiz “makine düzeninde” oynayan bir takımımız olabilirdi 3 sene içerisinde. ama biz her sezon garip garip işler yapıyoruz, sistem değiştiriyoruz, varolan bir sisteme göre değil de gelen oyunculara göre bir sistem oluşturmaya çalışıyoruz.
    şimdi gelecek kanat oyuncusuna yer açmak için ne yapılacak acaba? burak yılmaz sağ kanada mı geçecek? yoksa kulübede mi oturacak? peki o sol kanat gelince, muslera-eboue-chedjou-melo-sneijder-drogba 6lısındann hangisi kesilecek? hepsi bizim için çok kritik oyuncular, en kolay vazgeçilecek isim emmanuel eboue olur belki ama onun alternatifi de yok kadroda, ne sabri sarıoğlu ne de hamit altıntop eboue’nin tadını almış bizleri bu saatten sonra memnun etmez.
App Store'dan indirin Google Play'den alın