• 8031
    13/14 sezonu başlangıcında, uefa sıralamasında 41. olan takımımız. bu sene şampiyonlar ligi gruplarına katılması kesinleşen 27 takım arasında ise 21. sırada.
    (kaynak : http://www.uefa.com/...ngs/club/index.html)
    (kaynak: http://amkspor.com/...r-belli-oluyor.html)

    ayrıca yazarlarımızın** belirttiği üzere as takımın yaş ortalaması yaklaşık 29.

    uefa sıralaması için baz alınan puanlar, son 5 sezon içerisinde toplanan puanlar ve bizim geçtiğimiz sezonlardaki performansımız şöyle:

    08/09 09/10 10/11 11/12 12/13 toplam
    15.400 11.520 2.420 1.020 24.040 54.400

    bu tablo bize göstermektedir ki önümüzdeki iki sene boyunca grup aşamasında yaşayacağımız başarısızlıklar, puanımızın düşmesine bile sebep olabilir. bu sezon puanımızı yükseltmek için gruptan çıkmak neredeyse şart. bir diğer olasılık ise uefaya devam edip en az çeyrek veya yarı final oynamak.
    bir sonraki sezon ise iyi bir grup performansı göstermek yeterli olacaktır.
    ancak üçüncü ve dördüncü sezonlara geldiğimizde toplam puan açısından büyük farklar yaratabileceğiz.

    avrupada başarı için kuraya girdiğimiz torbanın bir etkisi var mıdır yok mudur tartışılır ama bir gerçek var, sadece başarılı iseniz yukarıdaki torbalara girebiliyorsunuz. mevcut kadromuz yaşlı fakat bu takımı en az iki sene sırtlayabilecek iskelete de sahip. o yüzden 15/16 sezonuna kadar puan sıkıntısı çekeceğimizi düşünmüyorum. esas farkı yaratmamız gereken 15/16 ve 16/17 sezonlarında ise çok daha farklı bir kadro ile sahada olacağımıza inanıyorum. as kadroda bulunan futbolcular kesinlikle çok kaliteli, daha da iyi olabilir tabi ki. fakat ne yedek klübemizde ne de gençlerde şampiyonlar ligi kaldırabilecek kalibrede topçu yok. malesef ne parıl parıl parlayan gençlerimiz ne de oyuna girince diğerlerini aratmayan yedeklerimiz var.

    madem hedefimiz avrupa'nın kalbur üstü takımlarından olmak, birinci torba hedefi için aşmamız gereken tahmini puan barajı 100, ikinci torba için ise 70-80. birinci torba hedefi için önümüzdeki beş sene boyunca gruplardan çıkmak ve bir veya iki kere çeyrek final oynamak gerekiyor. ikinci torbaya ulaşmak için bile bir süre beklememiz gerekiyor, zira 70-80 puanları geçebilmek için önümüzdeki iki sene çeyrek final oynamamız veya 3-4 sene istikrarlı olmamız gerekiyor.

    galatasaray futbol takımının, istikrarlı bir şekilde başarı elde etmesi gereken bir 4-5 senesi ve bu süreçte gençleştrimesi ve zenginleştirmesi gereken bir kadrosu var. umarım avrupa puanlarımızı yükseltirken kadro revizyonlarını yapabileceğimiz kadar vaktimiz vardır ve her şey düşlediğimiz gibi olur. ne de olsa konuştuğumuz takım galatasaray, avrupada türk takımlarının gördüğü en uzun soluklu başarıyı bizlere gösterebilecek yegane takım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın