2013-14 Türkiye Süper Lig 1.Hafta Maçı
21:45 Türk Telekom Arena
2 - 1
  • 114
    2013-2014 sezonu ilk haftasında başlangıcı evimizde gaziantepspor ile yaptık.

    maç öncesinde hazırlık dönemi boyunca, emirates cup ve türkiye süper kupası'nı kazanmamızın vermiş olduğu özgüven ile sahaya cıktık. transfer sezonunu sessiz geçirmiş olmamış geçtiğimiz sezonlardaki kemik kadronun saten neler yapabilceğini bildiğimiz için hatta ve hatta takımın bile bu özgüveni sahaya yansıttığını fazlasıyla gördük. sezonun açılış maçını özetlemek gerekirse aslında ''özgüven ve istikrar'' demek cok da yanlış olmayacaktır.

    galatasaray takım olarak, bütün olarak kendi sahasında oynadığı özellikle geçen sene tazelediği güvenini bu sene de sürdürdü. 2012-2013 sezonunun 2.devresinde takıma dahil olan drogba ve sneijder'in performansları ile kupaya ve şampiyonlar liginde'ki schalke maçlarındaki skorları elde etmişti. bu iki isim yeni sezona hazırlık kampı ve inanarak girdikleri o kadar belliki özellikle sneijder şayet drogba geçen sezon da bekleneni fazlasıyla vermişti. sneijder'in takıma olan katkısı geçen seneden farkı olarak karşımıza cıktı ideal 11'in.

    yeni oyunculardan chedjou, fenerbahce karşılaşmasında forma bulamasada, sezonun ilk maçında forma buldu. hazırlık döneminde, dany ile birlikte alışma sürecini birazcık sıkıntılı atlatsa da semih ile birlikte bugun daha uyumlu, daha güvenli oynamayı başardılar. şayet muhammet demir'in girmiş olduğu bir pozisyonda muslera ile büyük ihtimalle anlaşmazlık yaşadılar, bunun haricinde cok büyük bir hatası olmadı, güven verdi.

    sezonun başlangıcının süprizi şüphesiz hakan balta, 2 transfer döneminde sol bek - sol bek diye bağıran takımımız da geçen sene riera, bu sene ise 6-0-4 gibi iğrenç bir uygulama yüzünden umarım hakan balta'yı kazanırız. hakan iyi başladı, belki de 3-4 senedir ilk defa bu kadar ceza sahasını geçtiğini gördük hakan'ın. birazcık daha şanslı olsa skoru bulması içten bile değildi. hakan balta'yı nasıl bugunun süprizi diye anıyorsak yediğimiz goldeki hatasını da konuşmak gerekli. hakan gibi tecrübeli bir oyuncunu n topu oraya vurmaması gerekliydi. hakan genel olarak daha kuvvetli, daha sağlam oynamalı, hava topları olsun, rakibiyle girdiği mücadaleler olsun cok kırılgan olması kendisini malesef geriye atıyor. genel olarak bugun cok iyi bir performans sergiledi.

    açılışın bir diğer süprizi, süpriz olmayacagını hazırlık kampında da gösteren sneijder'di. bugun 2 gol de cok büyük katkısı oldu. fazla konusmaya gerek yok sneijder'den daha cok şey bekliyoruz ve sneijder de fiziki durumuyla kendisinden cok şey bekliyor. saha içerisinde hep sorumluluk alma cabasında, topu sürekli kullanmak istiyor. ve sneijder topu ayagına her aldığında tehlike yaratacagının sinyalini hepimize veriyor. daha cok kullanabilirsek sneijder'i müthiş işler başarırırız hücüm hattında.

    takıma bugun ayak uyduramayan en önemli isim hamit oldu. hamit oyundan cıktıktan sonra emre'nin oyuna girmesiyle birlikte takım daha hızlı top yapmaya, daha hızlı hücüma kalkmaya başladı. hamit'in bölgesine mutlaka emre veya engin'i monte etmek 2013-2014 sezonun kilit noktalarından biri olacaktır.

    burak yılmaz'ın fiziksel dili hem medyaya, hem taraftara, hem de hocasına yanlış mesaj veriyor gibi geliyor. sıkıntı cıkarmaya gerek burak bu takımın gol yüküdür, olmassa olmazıdır. kendine daha fazla güvenmesi lazım.

    genel olarak sezon başlangacı için iyi bir mücadele geçti, ilk 20 dakika cok üstün oynayan bir galatasaray ve gerek sezon başı yorgunlukları olsun, gerek skor durumu olsun geriye kalan dakikalarda galatasarayı geri attı. bu 20 dakikalık süre zaman geçtikçe daha uzun sürelere yayılacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın