• 503
    galatasaray kadın basketbol takımı, 2013-2014 sezonu hazırlıklarına abdi ipekçi spor salonu'nda başladı.

    bu takım hakkında galatasaray taraftarının %90'ının bildiği en detaylı bilgi bu. resmi site kullanmış bu girizgahı ntvspor'da abdi ipekçi spor salonu kısmı yok. hiçbir branşında transfer hareketliliğinin yaşanmadığı galatasaray spor kulübünde bu boşlukta bile çoğumuzun aklına gelmiyor kadın basketbol takımı. yapılan yapıldığı söylenen küçülme sebebiyle ann wauters ekaterinburg'a gitti. big syl'ımız çin ligine giderken, whalen yerine alınan harding ve murphy ile yollar zaten ayrıldı. yerlilerden şaziye elde tutulamadı ancak hala boşta gülşah bu küçülme hareketimizde genç olarak geçireceği son yılında canik'e kiralandı.

    eurobasket'in iki süperstarı sancho ve alba'yı en azından şimdilik takımda tutmayı başardık. sancho wnba'le beraber yoğun tempodaki üst düzey basketbolunu daha fazla sürdüremeyip sakatlandı nasıl döneceği merak konusu alba ise hakkında çıkan transfer dedikolurına rağmen takımda kaldı. şebnem ile sözleşme yenilemek güzel bir hamle oldu eğer şaziye de takıma katılırsa begüm'ü beşiktaş'a kaptırmamıza rağmen ışıl, bahar, esra, şaz, şebnem, nevriye ve yasemen ile iyi bir yerli rotasyonunu korumuş oluruz. yerli rotasyonu demişken kadın basketbolunun bumerangı istanbul'u güzelce gezdikten sonra karşı yaka'dan bize transfer oldu. ne verir ne vermez belirsizliği olsa da yıldızı az emeği bol takımda attığı üçlükler hala aklımızda.

    bunun dışında yeni transfer olarak değerlendirilebilecek tek isim new york liberty'den kelsey bone oldu. orta mesafesi ve size'ı iyi bir uzun ancak kendisinde net bir tina charles hastalığı vardı. topu eline aldığı an aldığı sürede kendini göstermek için direk şutu potaya yolluyordu, son maçlarda gösterdiği performansla süreside artınca bu hastlalıktan kurtulma belirlileri gösterdi hem yüzdesini toparladı hem takım oyununda etkinliği arttı. iyi bir pasör değil ve bir sene içerisinde iyi pasöre dönüşebilecek gibi gözükmüyor buna rağmen 25-30 dakika süre bulabilirse 12-13 sayı 8 ribaundluk ortalamalar yakalaması benim adıma sürpriz olmaz.

    adı geçenler, gelemeyenler;

    elena delle donne: adı bizimle anılıyordu şampiyonluk kelimesini yüksek sesle söyleyebilmemiz için boştaki oyunculardan gelmesi gereken tek isimdi ancak avrupa'da basketbol oynamayı bu sene için düşünmediğini söyledi.

    seimone augustus : rusya'da güçlerin el değiştirmesiyle beraber kadroyu dağıtan spartak'tan ayrıldı, belki kapımı çalarlar diye transferini bekletti ancak muhtemelen parada anlaşamayınca rusya'da kaldı.

    penny taylor: sonunda sakatlıktan çıkmayı başardı ancak gelirsem ocak'ta gelirim demiş bu sebepten gelemedi.

    kristi tolliver: maddi konularda anlaşılamadı gelemedi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın