• 7933
    2011-2012 sezonuyla çıkışa geçip çok iyi futbol oynayan bir takımdı. zevk veriyordu oynanan oyun bize. evet eksikleri vardı. evet kanatsız oynuyorduk ama orta saha oyuncularımız muazzam bir sene geçirmişlerdi. başarıya açlık, tek hedefin lig olması şampiyonluğu güzel ve hak edilen bir şekilde kazanılmasını getiriyorlardı. o sene bize 4-5-2 oynatan johan elmander sezonun özetini we fucking played great the whole season diyerek geçiyordu.

    2012-2013 sezonu dışardan genel olarak incelendiğinde çok başarılı bir sezon olarak görülebilir. e haklı argümanlar var. çok rahat şampiyon olunmuş, şampiyonlar liginde çeyrek finale ulaşılmış. 2 tane dünya starı -gelecek sezon için özellikle- takımın kadrosuna oturtulmaya başlanmış. bunlar güzel şeyler. kabul ediyorum. ancak ben burda beni en çok rahatsız eden şeyi söylemek isterim. kötü oyun! bu biraz ağır kaçtı kabul. daha iyi bir tabirle göze hoş gelmeyen, organize olmayan bir oyun! sezon başarılı geçtiği için çok ses çıkmadı. fakat karşımızda iyi rakipler olsaydı bu kadar rahat kazanamazdık. hatta ileri gideyim kazanamazdık.

    peki neden böyle oldu? melonun takıma geç katılışı mı? yoksa riera ve dany'nin gelmesiyle takımın defans hattının çehresinin değişmesi mi? ileriye yapılan oyuncuların burak haricinde genel olarak istenileni verememesi mi? belki hepsinden biraz biraz var. bir takımın kötü oyununu tek bir yere bağlamak ezbere konuşmak olur diye düşünüyorum. sorunları genel olarak tek kişiye yüklememek gerekir. bu bir ekip işi. ancak ekip işi de olsa bir hiyerarşi var. bu hiyerarşinin en tepesinde canımız ciğerimiz fatih terim var. işte bu noktada bu göze hoş gelmeyen sıkıcı futbolun en büyük sorumlusunun fatih hoca olduğunu düşünüyorum.

    fatih terim bir idoldür. canımız ciğerimizdir. bize en basitinden 6 lig şampiyonluğu, 1 uefa kupası*, 2 türkiye kupası kazandırdı. daha sayarız ama hepimizin aşina olduğu şeyler bunlar. ancak benim nazarımda fatih hoca daima mental olarak güçlü, taktik olarak zayıf bir hoca olmuştur. yanlış bir düşünceye kapılmanızı istemem. 'fatih hoca gaz veriyor öyle kazanıyor.' gibi yüzeysel bir düşünce değil. burda daha çok fatih hocanın takımlarının sahip olduğu taktiklerini daha iyiye getirme konusunda - burda daha idealist bir söylemle mükemmeleştirme de diyebiliriz buna- daima sıkıntı olmuştur. fatih hoca takımına kazandırdığı taktiği, hücumu, defansı, organizasyonu bir üst kademeye taşıyamıyor. bu eksiğini -bence tıpkı mourinho gibi- oyuncusuyla bire bir konuşarak, medya üzerinden ona mesaj göndererek, lider karizmasıyla ve agresifliğiyle kapatan bir teknik adam. bu onu kötü bir hoca kılmaz, farklı kılar. güçlü kılar. zor zamanlarda karar verme yetisi yüksektir bu yüzden fatih hocanın. öyle çok bocalamaz.

    yukarda anlattığım fatih terim faktörünün ana neden olduğu bu kötü, organizasyondan uzak futbol 2012-2013 sezonunu kötü ama idare eden bir oyunla geçirmemizi sağladı. başarılı olduk, sevindik. ancak kendi açımdan söylersem hiçbiri tatmin etmedi beni oyun olarak. özellikle ligde deplasmanlardaki vurdumduymaz futbolumuz beni daha çok üzdü. ama sineye çektik, çünkü başarılıydık.

    bu sezona yani 2013- 2014 sezonuna geldiğimizde hazırlık maçlarına bakarsak aynı sıkıntıların devam ettiğini görmek beni üzüyor. hala ilerisiyle geri arasında uçurumlar var. orta saha oyuncularımıza* çok yük biniyor. başaramıyoruz. güzel ataklar geliştiremiyoruz. defansta koordine değiliz. silik oynuyoruz. lütfen kupayı kazanmamız bizi yanıltmasın. biz zaman zaman yetenekli oyuncularımızla etkili oynadık. ama takım olarak iyi değiliz. belli bir hücum şablonumuz yok. çok çalışmamız lazım. ancak yukardaki fatih terim faktöründen dolayı oyun olarak çok ileriye gideceğimizi düşünmüyorum. keşke olsa izlesek, göt olsam ben. ama zannetmiyorum. çok sevsem de bu güzel adamı artık teknik ekibi gelecek sene bırakıp ünal aysal ile birlikte yönetimde karar verici makamda görmek isterim.

    bu sene takımımızdan lig için beklenti olarak çok bir şey demeye gerek yok. malum karşı tarafla şampiyonluk yarışına gireceğiz. karşı tarafın tek avantajı başarıya açlıkları. bizim ise güvenimiz, becerimiz, tecrübemiz, inancımız tam.şampiyonlar ligi içinse bir şey söylemek için erken. rakibe göre hedef belirlemek daha mantıklı. taraftarı, teknik kadrosu ve yönetimiyle galatasaray bu sezonun en güçlü şampiyonluk adayıdır. en güçlü ve belirleyici faktör olacaktır.yolumuz açık olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın