• 7931
    az önce haluk abi yazdı. sol bek ve sağ kanat transferi olabileceğinden bahsetti. bunun için engellerin culio, riera ve elmander olduğunu hatta eboue için teklif gelirse değerlendirilebileceğini yazdı. düşününce zaten hepimiz az çok tahmin edebiliyorduk. eboue mevzusu dahil.

    şimdi arsenal maçı sonrası hocanın açıklamalarını hatırlayalım. ''yabancı mevzusu yüzünden anlaşıp, bitiremediğimiz transferler'' derken zaten kadroya takviye lazım olduğu düşünülüp bazı isimlerle anlaşılmış. anladığımız bu.

    sonra ne dedi fatih hoca? ''galatasaray istediği zaman istediği topçuyu alıp, istediği topçuyu gönderir.'' cümlenin ilk kısmı zaten yıllardan beri söylenir yöneticiler tarafından. dikkat edilmesi gereken yer ikinci kısım. ''istediği topçuyu gönderir.'' demek ki hala hala eksiklerin kapatılamadığını ve bazı oyuncuları göndermek istediği anlaşılıyor.

    kısaca hocanın açıklamalarıyla haluk abinin açıklamaları aynı şeyi işaret ediyor.

    transfer mevzusuna gelirsek; iyi bir kadromuz var ancak şekillenen sisteme göre sorun sürekli değişiyor. 4-4-2 desen sneijder'e yer yok. 4-3-1-2 desen drogba'nın etkisi düşüyor ve 4-3-1-2 ile pek etkili olamadık. 4-2-3-1 desen hiç hesapta olmayan amrabat takıma giriyor. kontenjan sorunu artıyor. bununla beraber arkadaki sorunlar da artıyor. ayrıca burak yılmaz'ın sağ kanat oynamazsa yedek kalma durumu artıyor. hiç yoktan basına malzeme. hep sorun yani.

    benim fikrim; dünkü maçla kesinlikle alakası yok altını çiziyorum. tek forvetli sistemde çok daha iyi oynuyoruz. hızlı oynayan ve top taşıyabilen adamlar olunca çok etkiliyiz. ki bu adamlar vasat üstü belki de vasat amrabat falan yani.

    bu sorunların hepsi teknik heyet tarafından biliniyor tabi ki. ancak beni heyecanlandıran fatih hocanın kontenjan sorunuyla alakalı olarak; ''planlarım var, başkan ile görüşeceğim'' demesi. mevcut kadro iyi olmasına rağmen her sistemde eksiklik yaratıyordu. hoca, camı kırıp düğmeye bastı anlaşılan. in grande we trust.
App Store'dan indirin Google Play'den alın