• 7900
    birmingham kampından yola çıkarsak yeni sezonda fatih terim çok yönlü oyunculardan emre çolak'ı 10 numara, erman kılıç'ı kanat, yekta kurtuluş ve engin baytar'ı da merkezi orta saha olarak görüyor. ek olarak ceyhun gülselam da stoper/ön libero rotasyonunda yer alacağının sinyallerini verdi.

    emre çolak altyapıda da eğitimini aldığı orijinal mevkisine dönmüş. bir süredir sol açık olarak düşünülüyordu fakat sneijder'in gelişinden sonra tekrardan kontenjanı açılan 10 numara mevkisine yedek olması güzel. topla oyunu bazen gıcık edici fakat pasları ve uzaktan şutları hakkını teslim etmek gerek ki başarılıydı.

    yekta'nın performansını vasat olarak nitelendirmek haksızlık olur ama açıkçası çok da aman aman oynamadı. uzaktan şut ve çalım inisiyatifi alması sevindirici. özgüven sorununu aştığı takdirde daha da başarılı olmasını sağlayacak yetenek kendisinde mevcut fakat kamp süresince tutuktu. hızını kullanması ve adam adama mücadeleden kaçmaması kendisini orta sahada iyi bir alternatif yapıyor ki şu haliyle sağ kanatta veya 10 numara mevkisinde oynaması bence zor. kendisinden hep ümitliyiz ama düzenli olarak izlemek henüz nasip olmadı...

    kilo fazlası olan ve kondisyonu düşük engin şu haliyle 2011-2012 sezonundaki gibi kanatlarda veya hücuma dönük orta saha olarak oynayamaz, oynasa da ne hızı, ne de fizik gücü kurtarır. bu yüzden kendisini orta sahada değerlendirmek gayet mantıklı duruyor. sonuçta rakibi ısıran, hırslı bir yapısı var, ayrıca bu mevkide enerjisini çizgiye nazaran daha tasarruflu kullanacaktır. geride kalan iki sezonda selçuk inan ile birlikte ara sıra ortada beraber oynamıştı, bu açıdan çok da yeni bir durum değil.

    erman da aslında bir 10 numara fakat sivas ve ibb kariyeri boyunca bol bol kanatlarda oynadı. bu açıdan çok da büyük bir sorun olacağını zannetmiyorum, hücum bölgesindeki standart performansını biliyoruz zaten. buna ek olarak genelde 4-2-3-1 dizilişinde sol veya sağ kanat olarak görev aldı ki bu durumda 4-3-3'e göre merkeze biraz daha yakın olduğu için daha rahat etmiştir. sürati ve diriliği en büyük artıları, topu ayağına her aldığında farkını ortaya koydu.

    ceyhun da kampın sürpriz çıkış yapan ismiydi. hiç de öyle yavaş falan değildi, helal olsun cidden güzel oynadı; fizik gücü ve paslarının isabet oranı gayet yerindeydi, oyunu kesinlikle yavaşlatmadı, tam tersine kayseri'de orta sahanın ortasında düzenli olarak oynadığından olsa gerek dikine pasları şaşırtıcı derecede başarılıydı. 4-2-3-1'de merkezi orta saha oyuncularından savunmaya dönük olanı veya geçen sezonki 4-1-3-2'de ön liberoyu rahatlıkla oynayabilir. acil bir durumda stoperde de sırıtmaz ki gökhan zan ile uyumu gayet başarılıydı. isme değil performansa bakarsak birmingham kampında gökhan-ceyhun ikilisi dany-chedjou'dan çok daha iyiydi. adamı doğru düzgün izlemeden "beli dönmüyor, yavaş, sadece forma tanıtımında gördük" vs. diyenlere de bu vesileyle tekrardan yazıklar olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın