• 10
    -haksızlığa karşı baş kaldıran istanbul halkının farklı renklere gönül vermiş olması sonucu, doğal olarak oluşmuş bir birlikteliktir.

    -asla uzun vadede sürdürülmesi mümkün değildir, zira bu malum oluşumların temellendiği değerlere terstir. olabileceğin maksimumu kavgaları ve sürtüşmeleri minimize etmektir.

    -eğer gezi olaylarının ilk günü birlikte barikat kurduk, gaz yiyene birlikte yardım ettik diye kalkıp "bu şike kararları, gezi olaylarının devamı. uefa, komplo, hükümet..." falan derseniz haliye ortada bir birliktelik kalmaz. zira ben oraya adaletsizliğin karşısında konumlanabileyim diye geldim; bazılarının kaybettikleri imtiyazları geri verilsin veya bir adaletsizlik ile savaşırken başka bir adaletsizliğe savrulayım diye değil. istediğin kadar kamuoyu yapmaya çalış, anca bir kaç embesili kandırırsın ey fenerbahçeli! ey beşiktaşlı! kusura bakmayacaksın.

    -gezi olaylarından iki yıl önce olmuş, hükümet eliyle örtbas edilmeye çalışılmış, isteğin bu yönde olduğunun emareleri açıkça verilmiş -(bkz: gerekirse beş yıl gitmeyiz)- iken; sen kalkar "mevcut şartlardan bir mağduriyet üretebilir miyim?"in hesabını yaparsan doğal olarak yalnız kalırsın.

    -her neyse; mevzu bahis oluşum zaten uç durumlarda olabilecek bir oluşumdu. oldu, birileri rüzgarı arkasına alıp kazanç devşirmeye çalışılınca çabucak unutuldu; çok da iyi oldu. her şeyi kategorize etmeye, homojenleştirmeye, illa bütünleştirmek veya ayrıştırmak çabasına bir son verin artık. adil insanlar var dışarıda; sayıları oldukça az olan güzel insanlar. birliktelik onlar ile alakalı, değilse bile onlar ile alakalı olmalı. istanbul united falan fistan, bunlar külliyen goygoy.

    hadi selametle.
App Store'dan indirin Google Play'den alın