resim
Felipe Melo de Carvalho
Takım:Fluminense
Mevki:Stoper
Yaş:41
Boy:1.83
Uyruk:Brezilya
  • 5357
    hala "takıma geç katıldığı için başta iyi oynayamadı" diyenler var. biliyorum, melo'yu bu şekilde aklamaya uğraşıyorsunuz ama "takıma geç katıldı" bahanesi baymaya başladı artık. melo'nun geçen sezon takıma katıldığı tarih 10 ağustos 2012*. hakkında "geçen sezonki gibi oynamaya başladı" gibi entry'lerin girilmeye başlandığı tarih aralığı bu senenin mart sonları. arada 7,5 ay var. sırf 2 ay gezip tozdu diye melo'nun form tutması 7,5 ay mı sürdü yani? bir de bu adamın teknik direktörü fatih terim, kondisyoneri scott piri. demek elazığ'da falan oynasa sırf bir yaz kampını kaçırdı diye futbol hayatı bitecekmiş adamın.

    aklamaya çalışmaya gerek yok; melo sezonun dörtte üçünde yattı, sözleşme bitimine doğru bu şekilde devam ederse alınmayacağının farkına varıp tırmalamaya başladı. kendisinin bu sene galatasaray'dan kazandığı para 3.775.000 euro, juventus'a verdiğimiz para 1.750.000 euro. siz melo'nun bu sezon 5.525.000 euroluk top oynadığına inanıyor musunuz?

    bir de "yeri dolmaz, parası neyse verip alalım"cılar var. galatasaray'da hagi hariç "yeri dolmaz" denip de yeri dolduralamayan futbolcu görmedim. merak etmeyin, melo gelmezse onun da yeri dolar. "parası neyse verip alalım" kısmına gelirsek; bu söz başta galatasaray'ın yapısına ters. galatasaray hiçbir zaman "parası neyse verip alalım"cı bir kulüp olmadı. takımımız bir "ruh" takımıdır; 2011-2012 sezonunda iyi oynamış olsa da 2012-2013 sezonunun tamamına yakınında melo'da o ruhu göremedik. başkanı ve fatih terim'i rahatsız eden de bu.

    entry'nin gidişatı çok olumsuz oldu, melo'yu istemiyormuşum gibi durdu. eleştirdiğime bakmayın, istiyorum aslında. fakat geçtiğimiz sezonki performansı ve yaşına göre ortada lafı dönen para gerçekten fazla. 30 yaşında olduğunu göz önünde bulundurursak kendisinin son büyük kontratını yapacağını söyleyebiliriz; şu saatten sonra galatasaray'ın ona ihtiyacı olduğu kadar onun da galatasaray'a ihtiyacı var. melo maaş konusunda yokuş yapmayı bıraksın, menajerine söz geçirmeye çalışsın, juventus da bonserviste bir güzellik yapsın; bu transfer gerçekleşecekse böyle gerçekleşsin. yoksa sonu yine her iki taraf için de hayırlı olmayacak.

    *: http://www2.galatasaray.org/...orya/haber/14116.php
App Store'dan indirin Google Play'den alın