• 7857
    elindeki yabancı oyuncular özellikle 11 seviyesindeki yıldızları üst düzeydedir.

    muslera: dünyanın en iyi kalecilerinden, yerine alabileceğin yabancı veya türk oyuncu sana seviye düşürür. türkiye ligine döndürür yani anamızın ligine.

    eboue: tecrübesi, kademesi, bindirmeleri, defansif özellikleri, ofansif özellikleri, hava topu hakimeyeti vs. vs. yerine alınabilecek bir tane yabancı oyuncu varsa söyleyin lütfen daha iyi yok çünkü 2 sezondur takımımızda muhteşem iş yapıp savunmanın sağına çağ atlatmıştır. yerine türk oyuncu almak istersen sabri ile veya hamit ile devam etmek istersin. devamını saten herkes öngörüyordur.

    chedjou: 2013-2014 sezonu yeni transfer. şuan için kapalı kutu diyelim, umutluyuz. o bölgeye transfer yapılması zorunluydu yapıldı.

    dany: 2013-2014 sezonu içerisinde 6+0+4 kuralı yüzünden rotasyon'da fazlasıyla iş yapıcak oyuncudur. özelikle formda tutarsa kendisini şampiyonlar liginde chedjou ile yan yana oynaması muhtemel.

    riera: 2013- 2014 sezonu için yine 6+0+4 kuralı yüzünden kendisi rotasyon oyuncusudur. şampiyonlar liginde veya yabancı oyunculardan herhangi birisinin kart cezalısı veya sakat olduğu dönemlerde formayı rahatlıkla bulabilir. kendisini hazır tutması gerekiyor.

    sneijder: 2013-2014 sezonunun banko oyuncusu. dünyanın en büyük yıldızlarından, avrupa'da gelicem dese almıycak 11'ine yerleştirmeyecek takım yok. yani üzerine yok.

    drogba: 2012-2013 sezonun bitmesine üzüldük bu adam yüzünden, hala tadı damağımızda. üzerine forvet alamazsın.

    amrabat: 2013-2014 sezonu içerisinde 6+0+4 kuralından dolayı en zayıf halkalardan birisidir.

    melo: 2011-2012 2012-2013 sezonu şampiyonluklarında cok büyük pay sahibi olan oyunculardan bir tanesi, üst düzey oyunculardan bir tanesi.

    şimdi gelelim ideal on bir kısmına;

    tsl için -----> muslera - eboue - semih - chedjou - hakan - melo - selcuk - hamit - sneijder - drogba - burak

    (bu 11'de eboue- riera, dany-chedjou rotasyonu yabancı oyuncu sıkıntısını etkilemez)

    cl için ---> muslera- eboue- dany- chedjou- riera- melo- selçuk - hamit- sniejder - drogba - burak

    (cl'de yabancı sınırı yok)

    6+0+4 kuralının olduğu yerde 6 tane 11'deki yabancınızın kalitesinin tartışılmaması gerekir. yani 4/4+'lük oyuncular olması gerekir. ben galatasaray futbol takımının tsl için 6 oyuncusunun dünya standartlarında olduğuna inanıyorum. (muslera-eboue-chedjou-melo-sneijder-drogba)

    zayıf halkalar ise; riera ve amrabat'dır. sol bek için yeni gelicek oyuncuyu rotasyona göre ikna etmek yönetime büyük sorun yaşatıcaktır. dediğim gibi rotasyon oyuncularını yine en az 11'deki yabancı kalitesine cekmek zor olsa da malesef bu şartlarda yapmamız gerekendir. tabi kalite arttıkca oyuncunun maliyeti artıyor, bu maliyetleri de tribünde nasıl oturturuz hepten zarar.

    melo yerine başka bir oyuncuyu almak ise tam anlamıyla piyango'dur. 11'deki yabancı oyuncuların kalitesinden bahsederken bundan bahsetmiştim. cl gibi bir tecrübe'deki oyuncu melo. topu attığında oyunu rahatlatır bunu tecrübesiyle yapar, eboue gibi, sneijder gibi. sürekli ısrar ettiğim 11'deki 6 yabancı kalitesini düşürürsünüz melo'yu bırakırsanız.

    gelelim türk oyunculara;

    sabri: türk pasaportlu gökhan gönül'den sonra kendisi tek'tir. alternatifleri yoktur bu iki oyuncuların. hangisinin daha iyi olduğu konusu tartışıla dursun ikisinin de alternatifi yoktur.

    hakan balta: kendisinden daha iyi denilen hasan ali kaldırım'ı izledikçe umarım hakan'ın bu ülkede'ki en iyi sol bek olduğunu anlamışsınızdır umarım. evet biraz soğuk kanlılığından vurdum duymaz gelebilir ama en iyisi bu. mecbursunuz.

    semih: kendisinin üzerine de türk oyuncu yoktur.

    selçuk: boş bıraksam sanırıım olmaz. nuri şahin mi selçuk mu deseniz, selçuk demeyen adamla masadan kalkarım.

    hamit: 6+0+4 kuralının ilacıdır kendisi, hem sağ bek, hem orta saha rotasyonlarında olmazsa olmazdır.

    burak: burayı da boş bıraksam sanırım sorun cıkmaz. burak bu takımın 1.5 numaralı gol ayağıdır. (drogba varken 1 numaralı olmak ukalalık olur)

    türk oyuncular arasından göze batan isimler 2012-2013 sezonu için tsl'de yok. avrupa'ya acıldığımızda en iyi türk pasaportlu oyuncular;

    -arda turan
    -ömer toprak
    -serdar taşçı
    -nuri şahin
    -kerim frei... vs. vs.

    oyunu kuralına göre oynamak gerekirse bu böyle olmak zorunda, bu oyuncuları transfer etmek için var gücünle çalışmak zorundasın, çünkü senin 11'indeki yabancı oyuncular dünya standartlarında ama türk oyuncuların onlarla yarışamayacak seviyede ve sen bu seviyeyi yukarıya cekmek zorundasın. he bu oyuncuların hepsini getirsen o seviyeye çekebilir misin ? tabiki cekemessin ama maximuma yaklaşmak zorundayız.

    özet'e geçecek olursak;

    - yabancı oyuncu transferi istemiyorum melo (hariç), çünkü elimizdeki yabancı oyuncular seviye olarak üst düzey. (rotasyon'da kullanılacak sol bek hariç)
    - türkiye'de ve şampiyonlar liginde 6+0+4 kuralı ile başarı elde etmek istiyorsak malesef türk oyuncu seviyemizi maximum'a ulaştırmak zorundayız.

    umarım herşeyin hayırlısı olur.

    not: allah kerim fatih terim !
App Store'dan indirin Google Play'den alın