• 6786
    23 gün önceydi sanırım. eylemlerin, gezi parkı eylemlerinin polis müdahalesiyle karşılaştığı ilk gün. 100 tane 'samimi çevreci'* parkta çadırları yakılarak, biber gazıyla uyandırıldılar. sonra ertesi gün 500 kişiyi bu şekilde uyandırmak zorunda kaldılar. ama o gün son değil başlangıç olmuştu. belki o güne kadar bir şekilde susan, susturulanlar, sokağa çıkmayanlar sokağa çıktılar. dur diyebilmek için. biz buradayız diyebilmek için. sonra bir ülke ayağa kalktı. her şehirde belki bin, belki on bin kişiyle sokaklara çıkıldı.

    herkes bir şeyler söyledi. ama herkes... milyonlarca kişi sadece taksim'den, siyasetten, başbakandan, bakanlardan, validen söz eder oldu. 20 gündür ülkede -doğal olarak- tek konu bu. ve, bu ülkede 20 gün önce, bizim için tek konu futboldu. en önemli şeydi futbol. bıraksanız 24 saat futbol konuşurduk hepimiz. tabi basketbolda yarı final serisi vardı. yavaş yavaş oraya da kaymaya başlamıştı eksenimiz.

    30 mayıs akşamı kuğulu park'ta elime kağıt tutuşturdular, gezi parkı ile ilgili. o akşam 3.maç vardı karşıyaka'yla. ''okuruz bi ara yæ '' deyip maç izleyecek yer aradım. çok da umurumda değildi açıkçası o sıradaki eylemler. ama dediğim gibi, işin rengi sonradan değişti. mesele sadece gezi parkı değildi işte. hepimiz biliyorduk. başbakanından gezi parkı'nda yatan çocuğa kadar. hepimiz...

    gündemimiz, bizim ve bizler gibi galatasaray'la veya başka bir takımla yatıp kalkanlar için bir kaç saatte değişti. hepimiz, çoğumuz bir şeyler için çabaladık. ama kinimizi en son atmamız gereken yer olan, buraya attık.

    biliyorum, buradaki herkesin başka bir sözlükte hesabı yok. benim yok mesela. biliyorum, eğer twitter kullanıcısıysanız* 140 karakterle, derdinizi anlatmak zor. biliyorum, bir şeyler yazmak istiyorsunuz. sayfalarca belki de. içinizden yazmak geliyor, susmamak geliyor. çok canınız yandı, biliyorum. ama burası yeri değil. maalesef değil. bak en alta ''sadece galatasaray'' yazıyor. sadece galatasaray. bu taraftar, bu sözlük 15 ocak 2011'i de yaşadı. o zaman başbakan için çok daha ağır ifadeler kullanıldı. belki hafif bile kalındı. ama o zaman mevzu galatasaray'dı. ve had bildirilmeliydi birilerine ve bu elbette buradan yapılacaktı. yapıldı da.

    ancak bugünkü olaylar sözlüğün çok çok dışında maalesef. ve burada yazılacak her ilgi alanımızın dışındaki entry daha da zarar verecek sözlüğe. biliyorum, susmak zor. ama yeri burası değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın