• 6781
    türkiye'nin sosyal medyadaki küçük aynalarından, örneklerinden biri. görülüyor ki sokaklarda ne oluyorsa burada da o yaşanıyor.

    2-3 hafta öncesine kadar bazı istisnalar dışında bütündük. spor ve sözlük yönetimi dışı konularda tartışmazdık. önüne gelen birbirine laf sokmazdı. kimi andavallar çizgiyi aşıp insanların değerlerine ya da saygı duyduklarına hakaret edecek cesareti kendilerinde bulamazlardı vesaire.

    şu an halktaki kutuplaşmaların buraya da yansıdığını rahat biçimde görebiliyoruz. belki kutuplar hep vardı ama derinlikler bu kadar fazla değildi. şiddet gerilimi tırmandırır. toplanıp belli bir konuda fikir beyan eden ya da haklarını arama mücadelesi veren insanlara öfkeyle, güçle, iktidar olanaklarıyla baskı kurmaya çalışırsan bir yerden sonra bu patlar. elinde kalır.

    birileri bizim polarize olmamızdan nemalanıyor, rant elde ediyor. komplo teorisyenliği yapmaya gerek yok. faiz lobisiydi, amerikan hegemonyasıydı diye hayali kahramanlar yaratmaya ya da en azından o kadar uzaklara gitmeye gerek yok. yanı başımızdakiler, ülkemizin başındakiler yapıyor bunu. toplumun bir kesimini resmen yok sayıyorlar. yangını söndürecekleri yerde ısrarla körüklüyorlar.

    not: işbu entry ülkesinin sürüklenmek istediği duruma üzülen ve apolitikliğini korumaya and içmiş bir yazara aittir.

    not2: bu süreçte galatasaray sözlük moderasyonuna da mutlaka çok iş düşecektir. kolay gelsin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın