• 6770
    yazarlarının akl-ı selimi elden bırakmaması gereken sözlüktür.

    burada hepimizin ortak noktası galatasaray, birbirimize duymamız gereken saygının, birbirimize karşı olan sevginin, tahammülün kaynağı hiçbir menfaat ya da beklenti içine girmeden aşığı olduğumuz sarı ve kırmızı renkler. bunu bir an olsun aklımızdan çıkarırsak anlamsız kavgalara zemin hazırlamış oluruz.

    memleketin son dönemde yaşadığı durumlar, içine düşmüş olduğu kargaşa malum. insanlar öyle ya da böyle bir tavır takınmış durumda, yıllardır sistemli olarak apolitize edilmiş insanlar olaylar karşısında tepkilerini gösteriyor. toplumun bütün kesimleri ayakta, herkesin bir duruşu var, herkes kendine göre haklı ki zaten böyle olmalı, herkes kendine göre haklı olabilmeli. hiç kimse hiç kimseyi herhangi bir tutum takınmaya yönlendirmeye çalışmamalı, insanların tepki göstermeme hakları da var, susma hakları da var, dünya üzerinde %100 haklı olan bir durum olmadığı gibi, %100 haksız durumlar da yoktur. bu sebeple her kim kendi duruşunu dünya üzerindeki en haklı duruş olarak görüyor ve bu duruşu desteklemeyenleri aşağılıyor ve onları hor görüyorsa bilmelidir ki en büyük yanlışı o yapıyordur. sözlükte yaşanan karışıklığın esas sebebi de bu maalesef, herkes kendi görüşünü dikte ettirmeye çalışıyor, desteklemeyenleri cahil, aptal, koyun, dış mihrakların oyununa gelen bilinçsiz insanlar vs. yaftalıyor. kimisi sağlığını hatta hayatını hiçe sayarak kendisini gazlara, tazyikli sulara siper eden insanları küçümserken, kimi de bunları yapmayanları, karşı yönde görüş belirtenleri, tepkisiz kalanları aşağılıyor. herkes birilerini kendi tarafında görmek istiyor ne yazık ki.

    bu noktada şunu açıkca söylemek lazım, ülke bu haldeyken sözlük ne yaparsa yapsın, yazarlar galatasaraylı oldukları için burada bir araya geldiği gerçeğini gözardı ederlerse kaos kaçınılmaz olacaktır. bunun herhangi bir çözümü yok ne yazık ki. kendini bir şekilde bir tarafa koyan kardeşlerimiz, bu sözlükteki önceliğimizin galatasaray olduğunu unutmamalıdır. herkesin ülkesini, vatanını sevme şekli, onu koruma tarzı farklı olacaktır, siyasi görüşler bu yüzden var. geri gelelim hiçbir siyasi görüş burada galatasaray paydası altında bir araya gelen insanların arasını açamamalıdır. unutmamak lazım ki, nasıl şimdi haksızlığa, zulme karşı meydanlara çıkıldığında sağımızdaki solumuzdaki insanların ismini, cismini bilmeden omuz omuza yürüyebiliyorsak, yarın galatasaray'ımız haksızlığa uğradığında da bizler, gerçek galatasaray taraftarları olarak ismimizi, cismimizi, rengimizi, siyasi düşüncemizi bir yana koyarak galatasaray için bir araya geleceğiz, galatasaray'a uzanan elleri kıracağız. biz kendi ortamımızda, yalnızca galatasaraylıların olduğu, galatasaray için bir araya geldiğimiz bir mecrada bile bölünürsek bunun uzun vadede kulubümüze bir faydası olmayacaktır ne yazık ki. galatasaray sözlük'te galatasaraylıların birliğini bozacak her türlü söylem dünyanın en haklı savaşına dair söylemler bile olsa ne yazık ki, ters tepki yaratacaktır. burada bizim meselemiz galatasaray, ha ama illa ki siyasi görüşüm ön planda, bu kavgam için diğer galatasaraylıları dışlayacağım, onları yaftalayacağım deniliyorsa bakın buradan başka daha ne güzel teknolojiklerimiz var, tivitırlarımız var, bilgi akışlarımız oluyor, dezorfarmasyonlarımız var. oralarda verelim bu kavgayı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın