• 6668
    çok değil, 40-50 yıl öncesinin avrupasına faşist diktatörler hakimdi. hitler, mussollini, franco, salazar vs. bu dörtlüden hitler haricindeki üçü futbolu siyasetin bir uzvu yaptı, kullandı. her defasında daha fazla kullandı hem de.

    salazar daha da ileri gitti, "3f olmazsa ben bu ülkeyi yönetemem" dedi. 3f'den kastı ise futbol, fiesta* ve festivallerdi.

    bu entryi çok daha önce yazacaktım. reyhanlı'da patlama olur, 1 mayıs'ta öyle veya böyle faşizm uygulanır, halka sınırlar koyulur, halk koyun yerine konur ama biz hala chedjou, burak, sneijder, drogba :((( deriz. bu ortam tayyip'in türkiyesi değil salazar'ın portekizidir diyecektim. kısmet bu güneymiş.

    ülke kötüye gidiyor arkadaşlar. maalesef böyle. 1 yıldır değil, 2 yıldır değil, 5 yıldır değil, 10 yıldır ülke kötüye gidiyor. biz hala futbolun, ergin ataman'ın, arda'nın derdindeyiz. köklü bir afyon misyonu üstlenmiş futbol, sürekli uyutuyor.

    istanbul'da olanlar kafalarını pencereye yöneltsinler, aşağıya baksınlar. ne görecekler ? polisler, tanklar, bol miktarda gaz bombası, biber gazı. polis, ülkenin kolluk kuvveti olan polis, halkına fiziksel olarak saldırıyor. üzerine kimyasal olarak saldırıyor ve biz burda 4-2-3-1 mi diyeceğiz ? banvit'i mi konuşacağız, nani gelsin mi diye mi tartışacağız ?

    bazı arkadaşların ya internet bağlantılarında sıkıntıları var ya da istanbul'da olanları ntv'den, habertürk'ten, cnntürk'ten takip ediyorlar. bilmiyorum. ama ortam iyi değil. ve bu ortamda bile biz hala futbolun büyüsüne kapılıp burada spor konuşacaksak bizim sözlüğün de bizlerin de işlevi yok artık bu noktada. olmasın yani.

    uyanın artık, uyanın ve meydanlara dökülün. kimse size haklarınızı zorla vermez. meydanlara inin ve hakkınızı, sizin olanı, sizlerin haklarınızı gasp edenlerden geri alın. şimdi futbol zamanı değil. biz belki bir sene belki iki sene sonra yine kupalar kazanacağız ama şimdi sırası değil. o günleri görmek için rota sokak olmalı.

    sokaklar bizimdir, bizden almak cürrettinde bulunanlara inat.
App Store'dan indirin Google Play'den alın