resim
Felipe Melo de Carvalho
Takım:Fluminense
Mevki:Stoper
Yaş:41
Boy:1.83
Uyruk:Brezilya
  • 5118
    bize geldiğinde "psikopatın önde gideni geldi" dediler. "bilenlerin" söylediğine göre 2 maçta bir kırmızı kart görecek, daha sezon başlamadan 4 maç ceza alacak, üçüncü periyotlarda 5 faule ulaşıp kenara gelecekti. videolardan gaza gelen taraftar da "oynadığı maçlarda iyi performans versin de, 5-6 maçta bir kırmızı yiyecek bu adam belli" demeye başlamıştı.

    o adam bizde oynamaya başladı. bir sene, sonra bir daha, iki sene. ligde 61, şampiyonlar liginde 9 maç. toplam 70 maç oynadı. bu 70 maçta neler yapmadı ki adam: pitbull taklidi yaptı, dans etti, taraftarı gaza getirdi, rakip taraftarı kışkırttı, kavga ayırdı, yeri geldi posta koydu. sahada yapılabilecek her türlü çılgınlığı yaptı adam. ama kendinden en fazla beklenen şeyi yapmadı: bir defa bile taraftarı yüz üstü koymadı. kötü oynadı oynamasına, ama gereksiz kırmızı kart görmedi. sertlik yapmadı. rakibine kontrolsüz dalmadı. yerdeki adamı çiğnemedi. rakibinin futbol hayatına kast etmedi. tartıştığı kişiye sille tokat girmedi. yani buraya gelmeden önce kendisinden beklenen çoğu şeyi yapmadı. kadıköy deplasmanlarının hepsinde üzerine oynandı. neredeyse 11 kişinin kışkırtmasına rağmen, keita'nın düştüğü tuzağa düşmedi.

    çok efendi bir adam profili çizmedi tamam. disiplin, saygı abidesi değildi. ama saha içinde asla taraftarına "oldu mu bu melo" dedirtmedi. beklenmedik anda çok sert bir faul yaparak, ya da birisini darp ederek, klişe deyimle "takımını yalnız bırakmadı." quaresma yaptı bunu, nouma yaptı, meireles yaptı, alex yaptı, hagi yaptı, arda yaptı, zokora yaptı, rooney yaptı, henry yaptı, beckham yaptı, zidane yaptı. ama galatarasay'daki melo yapmadı. 70 maç boyunca, sadece bir kez direkt kırmızı kart gördü. o da görülmeyen bir tükürükten. yani, üfürükten. bir kez de, 2012-2013 sezonunda içerideki gaziantep maçının 81. dakikasında, tartışılacak şekilde çift sarıdan atıldı. 10 dakikayı eksik oynadık o kart yüzünden. ama helal olsun sonuna kadar.

    tükürük olayından sonra, futbol uleması ümit özat, tüm pişkinliğiyle diyordu ki: "melo'nun zaten iki maçta bir kırmızı kart görmesi lazım."

    bunu söylerken dayanağı,
    melo'nun bjk maçındaki kırmızısı.
    sanki sanırsınız ki psikopatın allahı.
    ama bilmez ki, o 4 maçlık kırmızı kart cezası
    bela gözlü pfdk'nın hatırası.

    çal keke çal.
App Store'dan indirin Google Play'den alın