• 362
    maç mı ? bir maçtan fazlası mı ? maçtan başka her şey mi ?

    neler yazıldı bu maç hakkında ? kaç gündür bu maç ile ilgili programlar yapılıyor ? kimler bu maç sonunda yaşananlar hakkında yorum yaparak, suçluyu kınayarak, mağdurun arkasından ağlayarak para kazandı ? uzar da gider bu sorular. uzar da gider bu samimiyetsiz duruşlar, ağlayışlar, kınayışlar.

    bir şeyler yazmak istiyorum sadece. içinde ölüm kelimesinin geçmediği bir şeyler yazmak istiyorum. galatasaray sözlük gibi bir platformda yazdığın bir yazıda, ölüm gibi katil gibi kelimeler neden kendine yer bulsun ki ? 20 yaşındayım. bu sözlüğü kuran, bu sözlüğü yöneten abilerime sesleniyorum. abi bana bu sözlüğe girerken bir anayasa okutmadınız mı ? zorunlu kıldınız, okumazsan yazar olamazsın demediniz mi ? ne yazıyordu siktiğimin anayasasında benden daha iyi bilirsiniz. bana demediniz mi ki, burası galatasaray sözlük burada sadece spor konuşulur diye ? benden büyüksünüz, belki cevaplayabilirsiniz. türkiyenin en büyük derbisi diye övündüğümüz maçın başlığının altına yazdığım entryde ölüm kelimesi nasıl oluyor da kendine yer bulabiliyor ? boşver abi. cevap vermeye uğraşma. siktir et. sen sözlüğün açılışına koymuşsun o çocuğun resmini. başsağlığını da dilemişsin. ne kadar samimiysen artık...

    ne senin, ne onun, ne bunun hiç kimsenin göz yaşı samimi gelmiyor koduğumun memleketinde. daha da abartayım anasını satayım, ölen de öldüren de samimi değil. ben samimiyim ! gram üzülmedim ölenin arkasından ve yine gram kin duymadım öldürene. sadece şaşırdım. elimden gelen bir şey değil üzülmek. bir acı hissetmiyorum. sadece anasına babasına acırım. aynısı benim yakınımın başına gelseydi belki hala ağlıyor olurdum üzüntüden. bu anormallikse anormalim o zaman. kabul ediyorum. ama bu durumda hissedebileceğim tek şey şaşkınlıktır. bir insanın katil olabilmesi için böyle bir sebebin yeterli olmasına şaşırırım. belki de inanamam.

    bu yazıyı buraya kadar okuyan ne anlamlar çıkaracak, nasıl anlayacak bilmiyorum. söylemek istiyorum ki, bu hafta sonu yaşanılanlara sadece şaşılır. üzülmek çok farklı bir şey. bırak annesi üzülsün, arkadaşları üzülsün. bırak da bu güne kadar hayatını o çocukla geçirip bundan sonra geçiremeyecek olanlar üzülsün.

    şu yazıyı yazarak kendimden nefret ettim. kaç gündür sağda solda bu konuyla ilgili konuşanları görüp de sinirleniyordum. sonra kalkıp burda yazı yazdım. demek ki bende samimi değilmişim.

    spor bize yasaklanmalı, biz futbol oynamayalım. bizim ülkede sporun anlamı bilinmiyor gibi saçma sapan şeyler de yazıp durmayın. sen kimsin de buna karar verebiliyorsun.

    şu söz konusu maçın rezilliğinden bahset. oynanan futbolun utanç verici olduğundan bahset. türkiyenin en büyük iki takımının düştüğü rezil durumdan bahset. biz futbol izlemek istiyoruz, bütün sene bu derbiyi bekliyoruz, bize izlettireceğiniz derbi bu mu de. şu leş maça bakıp bakıp küfret. ama bu rezilliklere sebep olan şerefsiz kodomanlar yüzünden * benim futbol izlemeye hakkım olmadığını söyleme.

    son olarak da bir şey söylemek istiyorum. bizden bir bok olmaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın