• 361
    benim için birkaç tanımı olan maçtır:

    1 hatay-reyhanlı'da yaşanan ve resmi rakamlara göre 46, resmi olmayan rakamlara göre 100'ün üzerinde insanın öldüğü bombalı saldırının gölgesinde oynamasına rağmen, sahayı kaplayan nefret ve cehalet bulutundan dolayı, bu olayın en ufak bir birleştirici gücünün hissedilmediği karşılaşmadır.

    2 tribünlerde, *muz ile ırkçılık yapmaya çalışan * bir lalenin, türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiği ve dünya ile paylaştığımız ırkçılık haberlerine yeni bir soluk kazandırdığı maçtır.

    3 taraftarlara pompalanan nefretin bir kez daha ortaya çıktığı, maç öncesi ses bombalarının, maç sırasında çeşitli maddelerin sahaya atıldığı, maç sonunda ise iki taraftan da artık duymaktan bıktığım, her olaylı maç sonrasında tekrarlanan, karşı tarafı suçlayan ve kendini aklayan "centilmenliği hep bizden bekliyorlar", "provokasyonu biz değil onlar yapıyor" gibi gereksiz açıklamaların geldiği maçtır.

    4 ilk düdükten itibaren insanlıkla ilişkisini kesen iki adet fenerbahçe formalının sahada yer aldığı ve bir futbolcunun kendini nekadar kaybedebileceğini bizlere gösterdiği maçtır.

    5 galatasarayın kötü, hakemlerin ise daha da kötü olduğu, kimsenin futbolla falan alakasının olmadığı maçtır.

    6 (bkz: burak yıldırım) maç sonrası insanlık dışı bir olay sonucu, evine giden bir fenerbahçeli taraftarın bıçaklanarak öldürüldüğü ve karşılaştığım kimi insanların "formayla dolaşmasaymış", "kesin laf etmiştir" yorumları yapabilecek kadar delirdiğini bize gösteren maçtır.

    7 öncesinde ve sonrasında yaşanan insanlık dışı olaylar sonucunda galatasaray'ın şampiyonluk kutlamalarını bir sonraki sezon başına ertelediği maçtır.

    8 büyük ihtimalle kimsenin bir ders çıkarmayacağı maçtır. ve ya olayları başka taraflara çekerek değinenleri ya da futbol hakkında konuşmaya devam etmeye çalışanları ortaya çıkaracaktır.

    9 bir mağlubiyet almışım gibi hissettirmeyen çünkü bir futbol maçından çok herşeye benzemekte olan beni bir süreliğine futboldan soğutan maçtır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın