• 71
    futbolu yönetenler polislerin gözaltına aldığı kişileri "onları bırakın bir daha yapmayacaklar" deyip araya yüksek makamlı kişileri sokarak ellerinden aldığı sürece gerçekleştirilmesi epey uzak olan yasa. yürürlülükte olmasına rağmen bir türlü icraat göremiyoruz.

    bu iş çok ağır para cezalarının, belki hapis cezalarının gerçekten verilmesiyle çözülecektir. öyle 3 kişi 5 kişi değil kim yaptıysa, gerekirse 50 kişi 100 kişi 1000 kişi farketmez cezalandıracaksın ki bir daha olmayacak o olaylar. bugün elindeki şişeyi sahaya atan adamı cezasız bırakırsan, meşaleyi insanların üstüne atan adamı görmezden gelirsen yarın olacakların önüne geçemezsin.

    dün izlediğim * göztepe tavşanlı maçından sonra kaç kişi yargılanacak özellikle bunu çok merak ediyorum. polise herhangi bir protesto gösterisinde küçük bir mukavemet gösterdiğinizde dahi hakkınızda dava açılırken, fütursuzca sandalye kırıp atanlar hakkında nasıl bir işlem yapılacak merak ediyorum.

    bu işi temelde yasa çıkarttırarak çözeceğini uman yöneticiler, bu işe çanak tuttuğu sürece şiddetin önüne geçilemez. taraftar gruplarına karşısına almamak adına karakoldan adam toplandığı sürece yapanın yanına kar kalacak. bir gün gelecek karakola giden yönetici ne zaman bu adamın hakkında ne gerekiyorsa yapın diyecek işte o gün işler düzelecek.

    belki bu zamana kadar kendiliğinden düzelmesi beklendi. caydırsın diye yasa kondu fakat baktınız ki ipine takan yok, bu vakitten sonra en ufak eylemden en büyüğüne yapan herkesin kimliğine bakılmadan hakkında cezai işlem uygulanması gerekmektedir. hem de en ağırından.
App Store'dan indirin Google Play'den alın